Στις φλόγες έχουν παραδοθεί τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Ροδόπολης από την πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και το Διόνυσο.
Πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης: Η κατάσταση είναι δραματική

Στη Ροδόπολη αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος όγκος της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από τις 12 το μεσημέρι. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δραματική εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή:

«Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα. Η φωτιά είναι προς την δική μας την πλευρά και έχει φτάσει στη λεωφ. Διονύσου. Δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».


Δείτε live μέσα από το protothema.gr

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».



ΓΓΠΠ: Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.





Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα πέντε μποφόρ.



Επί τόπου επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Από νωρίς έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» -πρόκειται για τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου
από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.






Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης , μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά:

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι' αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».

Λίγο αργότερα, η Πυροσβεστική έστελνε νέο tweet , αναγγέλλοντας την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την ανάληψη του συντονισμού από τον αρχηγό του Σώματος , αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη:



Πρόεδρος Σταμάτας: Δίνουμε μάχη να μην πάει στα σπίτια

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Σταμάτας Γιώργος Κόκκαλης δίνεται μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη”:

«Οι ώρες είναι κρίσιμες, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δυστυχώς φυσάει πάρα πολύ. Όλα τα πυροσβεστικά μέσα δίνουν μάχη να περιορίσουν την κατάσταση, αλλά ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα. Όλοι δίνουν μάχη να μην πάει η φωτιά προς τ αριστερά, όπου είναι ο οικισμός “Γαλήνη” γιατί εκεί υπάρχουν πάρα πολλά σπίτια».

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας. Στο σημείο ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και στο Κέντρο Επιχειρήσεων είναι ήδη ο υφ.Πολιτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Top