Επιστροφή στα «σαλόνια» της Super League για τον Ιωνικό, μετά τη λήξη της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 2.

Στη δεύτερη θέση κατετάγη η Ξάνθη, που θα παίξει σε αγώνες μπαράζ για την άνοδό της με τον Παναιτωλικό, ο οποίος αντίστοιχα θα αγωνιστεί για την παραμονή του στη «μεγάλη» κατηγορία.



Η ομάδα της Νίκαιας νίκησε (με ανατροπή) 2-1 στη Νεάπολη τον Εργοτέλη, ο οποίος από το 72ο λεπτό έπαιζε με δέκα παίκτες (αποβολή Τσέλιου), ενώ στις καθυσερήσεις (90+3΄) έμεινε με εννέα, λόγω αποβολής και του Πέιου.

Η Ξάνθη επιβλήθηκε 1-0 του Λεβαδειακού και πήρε τη δεύτερη θέση, που δίνει δικαίωμα διεκδίκησης της ανόδου μέσω μπαράζ. Πάντως, οι Βοιωτοί φωνάζουν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 0-0, σε ανατροπή του Μπιανκόνι στο 66ο λεπτό.  

Αναλυτικά:

Ιωνικός - Εργοτέλης 2-1 (74΄ Μουμίν, 81΄ Μάναλης - 60΄ Κοκκίνης)

Ξάνθη - Λεβαδειακός 1-0 (74΄ Έμπερτ)

Χανιά - Διαγόρας Ρόδου 2-0 (18΄ Σουντουρά, 64΄ Μπραμπίγια)

Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ (σε 27 αγώνες): Ιωνικός 53, Ξάνθη 51, Λεβαδειακός 50, Εργοτέλης 48, Χανιά 42, Διαγόρας Ρόδου 30.


Ο εκ των διοικητικών ηγετών των «κυανόλευκων» ανέφερε σε δήλωσή του το βράδυ της Τετάρτης (19/5) στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ότι ο στόχος της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία επετεύχθη με κόπους και θυσίες, για να ευχαριστήσει παίκτες, τεχνικό επιτελείο και φυσικά τους οπαδούς των Νικαιωτών.

Αναλυτικά: «Το όραμα μας, ως οικογένεια Τσιριγώτη, ο στόχος μας και τα όνειρα μας, ήταν από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το τιμόνι αυτού του μεγάλου συλλόγου, το Φθινόπωρο του 2018, να τον επαναφέρουμε στη φυσική του θέση, εκεί που ανήκει και αξίζει να βρίσκεται. Τα καταφέραμε μέσα από μεγάλο αγώνα, κόπους και θυσίες. Έχουμε την ευλογία να πανηγυρίζουμε σήμερα την τρίτη συνεχόμενη άνοδο και την επιστροφή του αγαπημένου μας Ιωνικού στην Α’ Εθνική.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά μέσα από την καρδιά μου όλους τους ποδοσφαιριστές που έδωσαν την μεγάλη μάχη και βγήκαν νικητές, τον προπονητή μας Δημήτρη Σπανό και σύσσωμο το τεχνικό τιμ, όλα τα στελέχη που δούλεψαν για την ομάδα και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο μας, που ήταν αναγκαστικά λόγω της πανδημίας μακριά μας, αλλά με τον τρόπο του, δεν μας άφησε ποτέ μόνους».



 
Top