Η Αντιτρομοκρατική απέτρεψε επίθεση κατά υπουργού : Εμφύλιος προ των πυλών στην Γαλλία; - Νea Κeratsiniou - Νέα Κερατσινίου

Η Αντιτρομοκρατική αποκαλύπτει ότι απέτρεψε επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, εν ενεργεία στρατιωτικοί απέστειλαν νέα επιστολή προς τον Εμανουέλ Μακρόν στην οποία προειδοποιούν ότι ο εμφύλιος στη Γαλλία είναι προ των πυλών και ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν τα πάντα για να τηρήσουν την τάξη και η κυβέρνηση κάνει λόγο για «ανυπακοή».

Στρατιωτικοί της Γαλλίας, απόστρατοι και εν ενεργεία, απηύθυναν δυο επιστολές προς πολιτικούς και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο Μακρόν για να καταγγείλουν, σύμφωνα με τον συγγραφέα της πρώτης επιστολής, την «αποσύνθεση», την «παρακμή» της Γαλλίας από απειλές όπως ο ισλαμισμός ή η ανεξέλεγκτη βία στα προάστια της χώρας.
Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε στο υπερσυντηρητικό δεξιό περιοδικό «Valeurs Actuelles», κατηγορεί τη γαλλική κυβέρνηση για «παραχωρήσεις» στον ισλαμισμό. «Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας», αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία όμως οι στρατιώτες δεν κατονομάζονται, όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Ζαν-Πιερ Φαμπρ-Μπερναντάκ, απόστρατος στρατιωτικός Χωροφυλακής και στρατού ξηράς, είναι σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συγγραφέας της πρώτης επιστολής: «Πιστεύω ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μία εποχή που χρειαζόμαστε λιοντάρια, που μπορεί να είναι στρατιωτικοί. Μιλήσαμε, όπως είδατε, για την υποψηφιότητα αρκετών στρατηγών με την οποία εγώ δεν συμφωνώ». Ο απόστρατος στρατιωτικός παράλληλα απαντάει στην κατηγορία ότι υποβοηθάει την Άκρα Δεξιά: «Δεν θέλω να με τοποθετήσουν στα δεξιά, στην άκρα δεξιά, στα αριστερά ή σε οποιοδήποτε κόμμα».
 
Top