Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής Μίρκο Σάριτς δεν μπόρεσε να νικήσει την κατάθλιψη και αυτοκτόνησε, ενώ τον ήθελε η Ρεάλ Μαδρίτης.
Η νέα χιλιετία είχε ξεκινήσει καλά για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, αφού η Μπόκα Τζούνιορς του Ρικέλμε νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνη την εποχή στη Σαν Λορέντζο έπαιζε ένας ψηλός, κομψός, αριστερός μέσος με τεράστιο ταλέντο και άφηνε πολλές ελπίδες για το μέλλον. Το όνομά του ήταν Μίρκο Σάριτς.
Ο Σάριτς γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1978, στην Αργεντινή (Μπουένος Άιρες) από Κροάτες γονείς. 
Έγινε μέλος της ακαδημίας ποδοσφαίρου της Σαν Λορέντζο σε νεαρή ηλικία και γρήγορα προχώρησε στο ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Δεκέμβριο του 1996. Πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής στις 19 Φεβρουαρίου 1998.

Ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά έμοιαζε με ένα μοντέλο έξω από το γήπεδο. Είχε ύψος 188 εκατοστά και πρόσωπο σαν να ήταν ηθοποιός στο Χόλιγουντ.

Στη λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης

Όταν τα φώτα στο γήπεδο έσβησαν, ο νεαρός Μίρκο ήταν ένα ταπεινό και ευαίσθητο αγόρι της γειτονιάς, ο οποίος δήλωσε ότι συγκλονίστηκε από την πίεση που ασκεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η Ρεάλ φαινόταν να τον είχε ήδη στη μεταγραφική της λίστα.

Ο σοβαρός τραυματισμός
Τον Δεκέμβριο του 1999, ενώ έπαιζε σε ένα παιχνίδι εναντίον της Ρίβερ Πλέιτ, υπέστη ρήξη των συνδέσμων στο αριστερό του γόνατο, το οποίο τον κράτησε στο περιθώριο. Από εκείνη τη στιγμή ο κόσμος του άρχισε να καταρρέει.

Έγκυος η κοπέλα του
Η μόνη στιγμή χαράς του συνέβη σε ιδιωτικό επίπεδο, όταν το κορίτσι που είχε δεσμό του είπε ότι ήταν έγκυος και ότι θα γεννήσει το παιδί του. Ήταν πολύ χαρούμενος, και παρότι είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, δεν έφευγε το χαμόγελο από τα χείλη του.

Το τεστ πατρότητας ξεκαθάρισε την υπόθεση
Όμως, η μητέρα του Ιβάνα κάτι είχε υποψιαστεί και ήθελε ο γιος της να ελέγξει μέσω τεστ DNA αν το παιδί ήταν δικό του, γιατί το κορίτσι του, όταν ο Μίρκο δεν ήταν εκεί, έκανε παρέα με άλλα παιδιά και έβγαινε έξω.
Η υποψία επιβεβαιώθηκε επίσης από τον αδερφό του, τον Μάρτιν, ο οποίος είναι σήμερα είναι προπονητής στη Σαν Λορέντζο.
«Ήταν μαζί για σχεδόν έναν χρόνο. Βγήκα στην πόλη και την είδα με τα άλλα παιδιά. Μίλησα με τον Μίρκο για αυτό, συζητήσαμε πολύ. Κατάλαβα ότι ήταν ερωτευμένος, αλλά ως αδελφός έπρεπε να του πω την αλήθεια, παρόλο που πονάει. Φυσικά, το αμφισβήτησε. Όταν η κοπέλα έμεινε έγκυος, ο Μίρκο ήταν στην Ιαπωνία, όπου έπαιζε για την Εθνική Νέων της Αργεντινής και οι ημερομηνίες της σύλληψης δεν ταίριαζαν» ανέφερε ο αδερφός του.
Ο Μίρκο Σάριτς έκανε το τεστ μαζί με το μωρό και το κορίτσι, και αποδείχθηκε ότι το παιδί δεν ήταν δικό του.

«Δεν θα δεχτώ αυτό το παιδί γιατί δεν είναι δικό μου»
Πήγε στον πατέρα του κοριτσιού με τους γονείς του και είπε το πρώτο πράγμα που ήταν στο μυαλό του: «Ξέρετε ότι δεν θα δεχτώ αυτό το παιδί γιατί δεν είναι δικό μου» είπε ο Μίρκο και έλαβε την απάντηση του πατέρα: «Ξέρεις, Μίρκο, πρέπει κάπου να έχεις κάνει λάθος και εσύ».

Μετά από αυτό, ο Μίρκο και η οικογένειά του επέστρεψαν στο σπίτι τους και δεν είχαν ποτέ επαφή με αυτό το κορίτσι ή την οικογένειά της.

«Ο Μίρκο ήταν σίγουρος ότι αυτό το αγόρι ήταν δικό του»

«Ο Μίρκο ήταν χαρούμενος γιατί ήταν μπαμπάς. Ήταν ένα κορίτσι από τη γειτονιά και ξέραμε πώς χειρίστηκε τον εαυτό της. Της ζητήσαμε να κάνει το τεστ DNA, γιατί ήθελα να μάθω αν ήμουν πραγματικά γιαγιά. Δεν τον πιέσαμε ποτέ γιατί παρόλο που ο γιος δεν ήταν δικός του, μπορούσε να τον δεχτεί ακριβώς το ίδιο. Ο Μίρκο ήταν σίγουρος ότι αυτό το αγόρι ήταν δικό του. Ήταν στο πλευρό της μητέρας καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και όταν γεννήθηκε, άλλαξε τις πάνες, της αγόρασε τα πάντα» αποκαλύπτει η μητέρα του, Ιβάνα.

Η κατάθλιψη και το τέλος μιας καριέρας
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτό που του συνέβη και συνέχισε να ζει. Ακολούθησε η ολική κατάθλιψη. Μια νέα ζωή και μια πιθανή μεγάλη καριέρα χάθηκαν.

Η αυτοκτονία στο πατρικό του

Στις 4 Απριλίου 2000, η ​​μητέρα του Μίρκο πήγε στην πόρτα του δωματίου του γιου της, που βρισκόταν στον επάνω όροφο του σπιτιού, και του είπε ότι επρόκειτο να του φτιάξει πρωινό. Λίγα λεπτά αργότερα, έπειτα από αρκετές κλήσεις, η μητέρα του ανέβηκε για να τον αναζητήσει και τον βρήκε κρεμασμένο με ένα σεντόνι. Ήταν 21 ετών. Δεν άφησε ούτε ένα γράμμα.

«Ο Μίρκο δεν πήγε στην προπόνηση εκείνο το πρωί, επειδή έπρεπε να πάει το απόγευμα για να επεξεργαστεί την ασφάλιση αυτοκινήτου λόγω ενός ατυχήματος που είχε. Το πρώτο πράγμα που είδα όταν μπήκα στο δωμάτιό του ήταν το μαξιλάρι που στηρίζεται στην πλάτη, σαν να το σκέφτηκα. Είχε ένα όργανο γυμναστικής για να τεντώσει τη σπονδυλική του στήλη και να τον βοηθήσει να ασκηθεί. Ήταν στριμμένο γύρω από τον λαιμό του με τρεις κόμβους. Ήξερα ότι ο Μίρκο δεν ήταν καλά, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση» είπε η μητέρα.

«Μίρκο, όλα έχουν μια λύση στη ζωή εκτός από τον θάνατο» - "Μαμά, διαβάζεις το μυαλό μου;"
Ίσως για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ο Μίρκο Σάριτς να ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά για τη μητέρα και τα αδέρφια του ήταν τα πάντα. Όταν η Ιβάνα μπήκε στο δωμάτιό εκείνο το μοιραίο πρωί της 4ης Απριλίου 2000 και είδε τον γιο της να κρέμεται, η ζωή της άλλαξε για πάντα.
«Το προηγούμενο βράδυ, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ξύπνησα τον άντρα μου και είπα: "Ας καλέσουμε τον γιατρό γιατί δεν βλέπω τον Μίρκο καλά". Ήξερα ότι δεν έπαιρνε το φάρμακο, αλλά εκείνο το βράδυ πριν πάει για ύπνο του είπα: "Μίρκο, όλα έχουν μια λύση στη ζωή εκτός από τον θάνατο". Ξέρετε τι μου απάντησε;: "Είσαι μάγισσα που διαβάζεις το μυαλό μου;"».



 

 
Top