ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες 

Εφιστούμε την προσοχή σας στο εξής περιστατικό:

Την Πέμπτη 27 Μαΐου, μαθητής του σχολείου μας, μόλις είχε σχολάσει από το ολοήμερο και όδευε προς το σπίτι του. Στην οδό Σπύρου Μίλιου, λίγο πριν εισέλθει στην πολυκατοικία του, άγνωστος που επέβαινε σε μαύρο μηχανάκι και φορούσε κράνος, σταμάτησε λίγο πιο κάτω και πεζός προχώρησε προς τον μαθητή. Άρχισε να του τραβάει την τσάντα. Ο μαθητής αντέδρασε άμεσα, φώναζε συνέχεια «βοήθεια» και χτύπαγε τον άγνωστο με το τσαντάκι φαγητού. Τις φωνές  άκουσε μία γυναίκα η οποία βγήκε στο μπαλκόνι και φώναξε στον άγνωστο με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σταματήσει και να φύγει.

Η οικογένεια του μαθητή απευθύνθηκε στην αστυνομία. Ο μαθητής έδωσε κατάθεση και οι γονείς έκαναν καταγγελία κατά αγνώστου.

Δεν είναι το μόνο περιστατικό!

Παρακαλούμε πολύ τους γονείς να υπενθυμίσουν στα παιδιά τους τις συμβουλές τους σχετικά με την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι και τι να κάνουν σε περίπτωση που τα προσεγγίσει άγνωστος.

Ειδικοί συμβουλεύουν μεταξύ άλλων: Οι γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά να καλέσουν δυνατά σε βοήθεια αν πέσει στην αντίληψή τους το παραμικρό και να μη διστάσουν ακόμη κι αν δεν είναι σίγουρα! Ας χτυπήσουν ακόμη και κουδούνια καλώντας σε βοήθεια, αλλά να μην μπουν σε κανένα σπίτι. Επίσης, καλό θα είναι τα παιδιά που επιστρέφουν σπίτι χωρίς συνοδεία να φεύγουν παρέα ή να συμβαδίζουν με συμμαθητές τους που συνοδεύονται, για όσο πιο κοντά στο σπίτι τους γίνεται.

 
Top