« Προβληματισμός το 1.000.000 ευρώ έξοδα του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού ...του Δ. Κορυδαλλού για το 2020 εν μέσω lockdown»!

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδυασμού "Μαζί για τον Κορυδαλλό" Νίκος Κατσούλης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας τον δήμαρχο να τοποθετηθεί.

Συγκεκριμένα, το 2020 με τις περισσότερες εγκαταστάσεις και προγράμματα του Οργανισμού να είναι κλειστά ή να υπολειτουργούν τα έξοδα του ΟΑΠ συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλά.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι το 2020 στον Κορυδαλλό δεν είχαμε ούτε Πολιτιστικό Σεπτέμβρη, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ούτε νέα έργα παραδόθηκαν και τα έξοδα ξεπερνούν το 1 εκ €.

Το θέμα αυτό αναδείχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΠ, όπως και το γεγονός ότι για το σύνολο των απευθείας αναθέσεων που έχουν γίνει από τον Οργανισμό, δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε έγκριση από το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Ακόμα πιο περίεργη είναι ή άρνηση, τόσο στο «μαζί», όσο και στον Υπουργείο Εσωτερικών, να παραδοθούν τα σχετικά στοιχεία από τον Οργανισμό, επικαλούμενοι διατάξεις οι οποίες με κανένα τρόπο δεν απαγορεύουν την αποστολή των στοιχείων του ΟΑΠ.

Για το ίδιο θέμα έχει γίνει σχετική επερώτηση στη Βουλή από την βουλευτή του ΜέΡΑ25 στη Β’ Πειραιά Φ. Μπακαδήμα. 

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για όλα τα παραπάνω έδωσε πλήρη κάλυψη στη διοίκηση του Οργανισμού.

Το λυπηρό είναι ότι κανείς δεν ένοιωσε την ανάγκη, έστω για λόγους ευθιξίας, να απαντήσει για τα χιλιάδες ευρώ που δαπανούνται χωρίς κανέναν απολογισμό. 

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένας από τους λόγους που καταψηφίσαμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου να δημιουργήσει δύο επιπλέον εταιρίες με τα ίδια χαρακτηριστικά διαφάνειας. Τέτοιες εταιρίες ήταν που οδήγησαν σε μαρασμό τον Δήμο μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

reportaznet.gr

 
Top