Βρετανία: Συνελήφθη πάστορας γιατί είπε ότι ο γάμος είναι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας (βίντεο) - Νea Κeratsiniou - Νέα Κερατσινίου


Συνελήφθη ένας χριστιανός πάστορας στη Βρετανία, ο οποίος κατηγορήθηκε για «ομοφοβικά» σχόλια, διότι είπε ότι ο γάμος είναι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.
Το περιστατικό συνέβη έξω από το σταθμό Uxbridge στο δυτικό Λονδίνο. Ένα βίντεο δείχνει ότι ο ηλικιωμένος πάστορας βρίσκεται αντιμέτωπος με την αστυνομία και χειροπέδες.

«Δεν έκανα ομοφοβικά σχόλια, απλώς ορίζω το γάμο ως σχέση μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Έλεγα μόνο τι λέει η Βίβλος - δεν ήθελα να βλάψω κανέναν ή να προκαλέσω αδίκημα», δήλωσε ο John Sherwood, ο οποίος είναι πάστορας εδώ και 35 χρόνια.


«Έκανα αυτό που λέει η περιγραφή της δουλειάς μου, δηλαδή να κηρύττω το ευαγγέλιο σε ανοιχτό χώρο», πρόσθεσε.

Ο Sherwood συνελήφθη βάσει του νόμου περί δημόσιας τάξης, επειδή χρησιμοποίησε «καταχρηστικές ή προσβλητικές λέξεις» που προκαλούν «βλάβη» σε ένα άλλο άτομο....

Παρόλο που ο πάστορας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να περάσει μια νύχτα στη φυλακή, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα από την Υπηρεσία Εισαγγελίας του Στέμματος και θα μπορούσε να κατηγορηθεί αργότερα.


 
Top