Nikos Katzilakis
Η αποκάλυψη της εφημερίδας "Δημοκρατία" (δεν έχει καμία σημασία σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκει η εφημερίδα, σημασία έχουν τα ντοκουμέντα)  οτι οι αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων για τα μέτρα "κατά του covid" ήταν ουσιαστικά το "επιστημονικό" προσωπείο των αποφάσεων του Μαξίμου, απλά επιβεβαιώνει αυτό που έλεγαν πολλοί "περιθωριακοί" από την αρχή αυτής της ιστορίας: Οτι τα μέτρα - η μεγάλη πλειοψηφία τους - είχαν τουλάχιστον σαθρή επιστημονική βάση και επιβλήθηκαν με τεράστιες δόσεις προπαγάνδας και χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.
Εφ όσον όμως οι αποφάσεις δεν είχαν στην... πραγματικότητα επιστημονική λογική και τεκμηρίωση, για ποιόν λόγο τις επέβαλλε το Μαξίμου στους λοιμωξιολόγους;
Η απάντηση πιθανότατα βρίσκεται στις συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 24 Ιαν. 2020, και ξανά - ψηφιακά - τον Γενάρη που μας πέρασε. Μιλάμε για τις δημοσιοποιημένες, όχι αυτές που πιθανόν έγιναν ανεπίσημα.
Ο Μητσοτάκης, είναι επομένως γνώστης ή μύστης του σχεδίου για την "Μεγάλη Επανεκκίνηση" (Great Reset) του Κλάους Σβαμπ και των συνδαιτημόνων του Νταβός. Ένα σχέδιο που έχει εν πολλοίς σαν στόχο για το 2030 το "δεν θα σας ανήκει τίποτα, δεν θα έχετε ιδιωτικότητα, και θα είστε ευτυχισμένοι" όπως περιγραφικά διατυμπανίζει το Νταβός χωρίς υπεκφυγές.
Προφανώς όμως, αυτό δεν θα ισχύει για το πλουσιότερο 0.1% αυτού του πλανήτη, αλλά το άκρως αντίθετο - συν το "ευτυχισμένοι".
Μιλάμε επίσης για ένα σχετικά άμεσο μέλλον όπου το 50-80% του εργατικού δυναμικού θα είναι άνεργο / άχρηστο για τους κυρίαρχους, και θα ζει από τις ελεημοσύνες τους. Όπου πάρα πολλά από τα επαγγέλματα και υπηρεσίες που υπάρχουν σήμερα  θα πάψουν να υφίστανται ή όπου οι άνθρωποι θα αντικατασταθούν από μηχανές, ρομπότ, την τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα κλπ.
Πιθανότατα στα πλαίσια μιας δικτατορικής "δημοκρατίας",  της οποίας οι βάσεις μόλις τέθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.
Στο βάθος αυτού του δρόμου, υπάρχει και η προοπτική του "μετα-ανθρώπου" (transhumanism). Αλλά αυτά σε άλλο επεισόδιο..
Το συνακόλουθο ερώτημα επίσης είναι: Τι κάνει και τί λέει η "αριστερή" συστημική "αντιπολίτευση" για όλα αυτά;
 
Top