ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ

***********************************

Η αντιπολίτευση στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας έχει καταθέσει πρόταση για ένταξη του έργου της Ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης, αλλά, και της παραλίας από ΕΥΔΑΠ ως την Ιχθυόσκαλα, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ζήτησε να συζητηθεί το θέμα την προσεχή Παρασκευή, πριν το Πάσχα, καθώς πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε προθεσμίες.

Η δημοτική αρχή αποφεύγει να συζητήσει την πρόταση αυτή της αντιπολίτευσης. Στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 23/4 έβαλε ένα θέμα μόνο, τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, κι απέφυγε το θέμα που καίει. Ίσως το έκανε για να βρει χρόνο να φτιάξει μια κάποια πρόταση έργων ώστε να έχει μιαν απάντηση. Ίσως είναι κολλημένη σε αντιλήψεις του παρελθόντος που δεν τής επιτρέπουν να προχωρήσει μπροστά. Ο,τι κι αν είναι αυτό που την κρατά, πρέπει να ξεπεραστεί. Για το καλό της πόλης.

Δεν πειράζει αν ψάξει τώρα να βρει έργα να προτείνει. Έστω κι έτσι ας προχωρήσει κάτι. Το σημαντικό είναι να βγούμε από το τέλμα.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι δεν θα μπορέσει να αποφύγει την συζήτηση και τον έλεγχο ες αεί. Η πόλη δεν μπορεί να μένει στην ακινησία που επικρατεί σε αυτή την δεύτερη θητεία Βρεττάκου. Όσο ήταν ο Σύριζα κυβέρνηση και η Δούρου με τον Γαβρίλη στην Περιφέρεια, το χρήμα έφτανε άφθονο και τα έργα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Τώρα επικρατεί σιγή. Αυτό όμως είναι εις βάρος της πόλης και πρέπει να αλλάξει. Είναι χρέος του δήμου να τρέξει για να διεκδικήσει έργα και χρήματα. Σε αυτό τον παρακινεί η αντιπολίτευση που δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη από την στασιμότητα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΔΗΣ

 
Top