Ταφόπλακα στα όνειρα των Ελλήνων βάζουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών που έφερε ο λόρδος Έλγιν .Είναι νόμιμα και μας ανήκουν. Αποκτήθηκαν με νόμιμο τρόπο.
Στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και το αίτημα για επιστροφή τους στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σε συνέντευξη του σε εφημερίδα.

Στην συνέντευξη αυτή ο άνθρωπος που έχει μελετήσει και λατρέψει την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία δυστυχώς βάζει ταφόπλακα στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην χώρα μας.


Εδώ η the telegraph σε παλαιότερη δήλωσή του.


Στο ερώτημα που του απευθύνεται από την εφημερίδα για το θέμα αυτό, ο Μπόρις Τζόνσον λέει αναφορικά με την προσωπική έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Αντιλαμβάνομαι τα έντονα συναισθήματα του ελληνικού λαού και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα αυτό. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει μια σταθερή και μακροχρόνια θέση για τα Γλυπτά: αποκτήθηκαν νομίμως από τον Λόρδο Έλγιν, σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή.

Ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου από τότε που περιήλθαν στην κατοχή τους
».
 
Top