Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Ιστοπλοΐας. Πρόεδρος εξελέγη η κυρία Νίκη Αναστασίου, που ήταν γενική γραμματέας της προηγούμενης διοίκησης.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας. Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μην κατέβει στις εκλογές.

Αλλαγή μόνο στα πρόσωπα στην Ομοσπονδία

Τις εκλογές κέρδισε τελικά η «Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας». Μάλιστα, δεν μιλάμε για μια απλή νίκη, αλλά για μια θριαμβευτική επικράτηση. Πρόκειται για την παράταξη που στηρίζει τη διοίκηση της ΕΙΟ από το 1991 μέχρι και σήμερα. Με απλά λόγια δεν έγινε κάποια αλλαγή στην ηγεσία και το μόνο που άλλαξε ήταν ορισμένα πρόσωπα.

Είναι ενδεικτικό ότι η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας εξέλεξε τα 41 από τα 42 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του νέου ΔΣ και των επιτροπών.

Κάτι, ωστόσο, που έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος έχουμε γυναίκα πρόεδρο. Γυναίκα είναι και η πρόεδρος στην Ανοιχτή Θάλασσα, με την Εριφύλη Βαρδάκη να παίρνει το χρίσμα.

Η νέα πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι η κυρία Νίκη Αναστασίου, που ήταν γενική γραμματέας της προηγούμενης διοίκησης. Η Αναστασίου έλαβε συνολικά 57 ψήφους, έναντι 26 του Ιωάννη Παπαδημητρίου και 25 του Λάζαρου Τσαλίκη. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπαδημητρίου είχε εκφράσει πολλές φορές δημόσια τη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου όταν έγιναν οι καταγγελίες. Μάλιστα όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, είχε δηλώσει ότι η επιλογή του ήταν μονόδρομος.
«Μετά από τις πρόσφατες δυσάρεστες για όλους μας εξελίξεις και την απαξίωση του αθλήματος, αθλητών, αλλά και Ολυμπιονικών στα μάτια των Ελλήνων, η εμπλοκή μου εκ νέου στα διοικητικά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για μένα αποτελεί μονόδρομο», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του.
 
Top