Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Ρον Μπάρον, είναι ένας από τους πιο ένθερμος υποστηρικτές της Tesla, ωστόσο, πρόσφατα, προχώρησε στην πώληση 1,8 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας. Εδώ και χρόνια, αγοράζει μετοχές του κολοσσού αυτοκινητοβιομηχανίας. Τον Οκτώβριο, μάλιστα, ο γνωστός επενδυτής προέβλεψε πως η αξία της εταιρείας θα αγγίξει τα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ εξακολουθεί να πιστεύει πως μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, το απόθεμα της θα αυξηθεί στα 2.000 δολάρια.

Ο Μπαρόν έχει στην κατοχή του περισσότερες από 1,1 εκατομμύρια μετοχές της Tesla και υποστηρίζει πως μέχρι στιγμής δεν έχει πουλήσει ούτε μία. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με την εταιρεία του, Baron Capital, η οποία τους τελευταίους 6 μήνες αποφάσισε να πουλήσει συνολικά 1,8 εκατομμύρια μετοχές της Tesla λόγω της συγκέντρωσης χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, η Baron Capital κατείχε περισσότερες από 6,1 εκατομμύρια μετοχές της Tesla μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Αγοράστηκαν με μέσο κόστος περίπου 42,34 δολάρια ανά μετοχή. Ο Μπαρόν αναφέρει πως 1,8 εκατομμύρια από αυτές τις μετοχές πωλήθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες. Περίπου 1,2 εκατομμύρια από αυτές τις μετοχές πωλήθηκαν από 400 έως 900 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Τους τελευταίους έξι μήνες, έχουμε πουλήσει περίπου 1,8 εκατομμύρια από τις 8 εκατομμύρια μετοχές που είχαμε συνολικά στην κατοχή μας. Έχουμε ακόμη το 75% των αποθεμάτων μας, στην πραγματικότητα, διατηρούμε περισσότερο από το 75% » δηλώνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής. «Ωστόσο, η πώληση κάθε μετοχής ήταν μια επώδυνη διαδικασία» προσθέτει.

Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 338% το προηγούμενο έτος σε 653,20 δολάρια ανά μετοχή. Ο Μπαρόν υποστηρίζει ότι σκοπεύει να διατηρήσει τις μετοχές του για «τουλάχιστον 10 χρόνια». Συγχρόνως, όμως, επενδύει και σε άλλες επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του αποφάσισε να επενδύσει σε δύο νέες εταιρείες, στην EV Rivian – ανταγωνιστής της Tesla – καθώς και στην Cruise, μια αυτόνομη εταιρεία οχημάτων που ανήκει στην πλειοψηφία της General Motors

Τον Ιανουάριο, μάλιστα, η Baron Capital προχώρησε στην αγορά περισσότερων από 1,2 εκατομμύρια μετοχών της Cruise έναντι 10 εκατομμύριων δολαρίων.  
 
Top