Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν πτώση 8,6% τη Δευτέρα, με τον Mr. Tesla να χάνει 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή αξία της περιουσίας του.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla από τον Σεπτέμβριο, η οποία τροφοδοτήθηκε εν μέρει από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μασκ για τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether.

Συγκεκριμένα, μέσα στο σαββατοκύριακο ο Μασκ δήλωσε ότι η αξία των κρυπτονομισμάτων «φαίνεται υψηλή».

Το μήνυμά του – μέσω του αγαπημένου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter – ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια Bitcoin στον ισολογισμό της.

Τα κρυπτονομίσματα, η αξία των οποίων αυξήθηκε πάνω από 400% 2020, υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τρίτη, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολ. λόγω του σκεπτικισμού σχετικά με τη διάρκεια του ανοδικού του σερί.


Ο Μασκ τουίταρε επίσης ότι το μοντέλο Y Standard Range SUV της εταιρείας θα εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο «εκτός μενού», επιβεβαιώνοντας στην ουσία ρεπορτάζ του ιστότοπου electrek.


Έτσι, ο Μασκ πέφτει στη δεύτερη θέση στο Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο καθώς διαθέτει καθαρή περιουσία αξίας 183,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μειωμένη από την κορυφή των 210 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο.

Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος επανήλθε στην κορυφή της λίστας, αν και η περιουσία του μειώθηκε κατά 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα 186,3 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα.

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι πάνε κι έρχονται στην κορυφή από τις αρχές του έτους, καθώς η μετοχή της Tesla παρουσιάζει σημαντική διακύμανση.




Συγκεκριμένα, η μετοχή στις αρχές του 2021 σημείωνε άνοδο έως και 25% αλλά πλέον έχουν τα κέρδη έχουν εξαλειφθεί.

Ο Μασκ ξεπέρασε για λίγο τον Μπέζος, καθώς η εταιρεία SpaceX συγκέντρωσε 850 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, με την αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άλμα ύψους 60% από τον Αύγουστο.

Ο Μπέζος κατείχε την πρώτη θέση στην κατάταξη για τρία συνεχόμενα χρόνια πριν από τον Ιανουάριο, όταν ο Μασκ ξεπέρασε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου χάρη στο ράλι 794% των μετοχών της Tesla.

Το χθεσινό sell-off στις αγορές επέφερε πλήγμα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη. Ο Ζονγκ Σανσάν, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, είχε τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη του Bloomberg. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Top