Σκηνές-σοκ απο τη κηδεία του ραβίνου Meshulam Dovid Soloveitchik από τους Brisk yeshivas της Ιερουσαλήμ. Στη κηδεία του σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 έγινε του συνωστισμού. Γύρευε πόσους θα πάρει μαζί του ο 99χρονος ραβίνος. Ο Soloveitchik είχε μολυνθεί από την Covid-19 τρεις μήνες πριν.

Γράφει ο Ian Ford

Η κατάσταση του Soloveitchik επιδεινώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα και, μετά από εκτεταμένες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού για να σώσει τη ζωή του, πέθανε το πρωί της Κυριακής.
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην κηδεία του Soloveitchik παρά το κλείδωμα του κοροναϊού και τις προσπάθειες της αστυνομίας να συνεργαστεί με τους ηγέτες του yeshiva για να μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων και να δημιουργήσει οδοφράγματα και άλλα μέτρα για την αποτροπή της συμμετοχής των ανθρώπων.

Περίπου 20 λεωφορεία στο δρόμο προς την κηδεία σταμάτησαν από την αστυνομία, σύμφωνα με τα νέα της KAN.



Ορισμένοι πολιτικοί εξέφρασαν οργή για τη μαζική συμμετοχή στην πομπή της κηδείας που παραβίασε τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας.

-“Αυτό είναι πολύ κακό από κάθε άποψη”, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Yoav Kisch αντιδρώντας στη μαζική συμμετοχή ακραίων και φανατικών ορθοδόξων στην κηδεία.

“Δημόσια πρόκληση απέναντι στους περιορισμούς, και ανικανότητα της αστυνομίας να επιβάλει το κλείδωμα. Μια κηδεία με αποτυχημένη βαθμολογία υγείας. Μια κηδεία που δυστυχώς θα οδηγήσει σε περισσότερες κηδείες. Στη συνέχεια αναρωτιούνται γιατί το κλείδωμα δεν μειώνει τα ποσοστά μόλυνσης.”





(Credit: Yonatan Sindel / Flash90)


 

 
Top