Το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο πριν από μερικά χρόνια, σήμερα σπάει κάθε ρεκόρ καθώς η μετοχή του εκτοξεύεται στο + 800%.
Το Dogecoin ή αλλιώς Doge πρωτοεμφανίστηκε το 2013 ως τρολ. Δημιουργήθηκε με αφορμή ένα πετυχημένο meme που κυκλοφορούσε την εποχή εκείνη στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή ένα αξιαγάπητο σκύλο ράτσας Shiba Inu που μοιάζει στη γνωστή ράτσα Ακίτα.

Η αναβίωσή του τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στον ενθουσιασμό μιας ομάδας του δικτύου Reddit που ονομάζεται #SatoshiStreetBets.
 
Όπως και το δίκτυο #WallStreetBets, το οποίο ήταν πίσω από το ράλι του GameStop, το #SatoshiStreetBets προσπαθεί να πιέσει για να εκτοξεύσει την τιμή των κρυπτονομίσματων και από ότι φαίνεται τα πηγαίνει αρκετά καλά.

Μέσα σε μία μέρα το Dogecoin εκτοξεύθηκε στο + 800% και διαμορφώθηκε έτσι στα 0,070755 δολάρια ενώ λίγο αργότερα μέσα στην ημέρα σημείωσε το υψηλό όλων των εποχών στα 0,072330. 
Το κρυπτονόμισμα – ανέκδοτο πρόσθεσε περίπου 7,17 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς μόλις μέσα σε 24 ώρες. Οι χρήστες του Reddit ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μην πωλούν και να συνεχίζουν να πιέζουν. 
 
Top