ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: Έχει εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού και τα κρούσματα ανεβαίνουν! - Νea Κeratsiniou - Νέα Κερατσινίου

Σε πανικό βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, καθώς βλέπει ότι στο Ισραήλ το οποίο έχει εμβολιάσει το 53% του πληθυσμού του με το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech τα κρούσματα όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά αυξάνονται, κάτι που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και ειδικά της πρώτης δόσης.

Συγκεκριμένα όπως βλέπουμε και στους πίνακες από τις 20 Δεκεμβρίου το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 53% του πληθυσμού του και παρόλα αυτά ο δείκτης θετικότητας (το ποσοστό των θετικών τεστ) που δείχνει και την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα παραμένει στο 5% και μάλιστα έχει αυξηθεί, από την περίοδο πριν τον εμβολιασμό.


Το ποσοστό εμβολιασμένων


Το ποσοστό των θετικών τεστ

Την ίδια στιγμή που ο εμβολιασμός δεν φαίνεται να αποδίδει το Ισραήλ έχει διακόψει όλες τις πτήσεις προς και από το εξωτερικό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου ενώ έχει επιβληθεί και lockdown.


Παράλληλα, όλο ένα αυξάνονται οι φωνές που αμφισβητούν τις ανακοινώσεις των εταιριών για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ενάντια στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, με πολλούς να υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και πως απλά οι εταιρίες προβαίνουν σε αυτές τις δηλώσεις διότι γνωρίζουν πως οποιαδήποτε παραδοχή αναποτελεσματικότητάς από μέρους τους θα σημαίνει την μαζική ακύρωση των παραγγελιών του εμβολίου τους.  
 
Top