Ioannis Soubleros
Κωνσταντίνος Κεραμεύς
Ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς Έλληνας εθνικιστής νομικός, που διατέλεσε καθηγητής Πολιτικής δικονομίας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και στην... Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα οποία ανακηρύχθηκε ομότιμος καθηγητής.
Είναι έγγαμος και απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτριο Κεραμέως δικηγόρο Αθηνών και την Νίκη Κεραμέως , δικηγόρο Αθηνών και Νέας Υόρκης
Ο Κωνσταντίνος, που είναι γιος του Δημητρίου Κεραμέως, παρακολούθησε τα μαθήματα της Δημοτικής εκπαιδεύσεως και ολοκλήρωσε τα μαθήματα του Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια και ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις εισήχθη στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε το 1960 και το 1962 έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Το 1965 ίδρυσε Δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Διετέλεσε βοηθός στην έδρα αστικού δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1967 εκλέχθηκε εντεταλμένος υφηγητής, ενώ το 1971, διαρκούσης της Επαναστατικής κυβερνήσεως της 21ης Απριλίου επί πρωθυπουργίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου, ορίστηκε τακτικός καθηγητής της έδρας της Πολιτικής Δικονομίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Διατέλεσε, επίσης, καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1982 και μετά την συνταξιοδότηση του ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθώς και στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Top