ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕΡΤΕΝΣ

Ηταν σαν σήμερα 5/11/1959 που η κυβέρνηση του "εθνάρχη" Κωνσταντίνου Καραμανλή αποφυλακίζει και απελαύνει τον Μαξ Μέρντεν του οποίου τα εγκλήματα του πολέμου στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της Κατοχής, έχουν αφήσει ιστορία. 

Είχε διαπράξει τόσα απίστευτα εγκλήματα ο σφαγέας Μέρτεν που όταν φτάνει στην Γερμανία οι αρχές της χώρας τον συνέλαβαν προσχηματικά για να τον αφήσουν πολύ σύντομα ελεύθερο.
Στην συνέχεια μάλιστα το κράτος του τον ανταμείβει για τα "κατορθώματά" του, διορίζοντας τον σε υψηλή διοικητική θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.

Θα παραθέσουμε με λεπτομέρειες αυτή την περίπτωση εστιαζόμενοι περισσότερο στην εμπλοκή του "εθνάρχη".

Εισαγωγικά θα σας προτείναμε να ακούσετε τον αείμνηστο Βασίλη Ραφαηλίδη να μιλάει για τον Κ. Καραμανλή και επίσης διαβάστε το πολύ καλό κείμενο του «Ιού» που τιτλοφορείται: «Ο σκοτεινός "εθνάρχης" -Βίος και Πολιτεία Κωνσταντίνου Καραμανλή». 

Να σας θυμίσουμε επίσης ότι οι βιογράφοι-αγιογράφοι του αποφεύγουν να κάνουν την παραμικρή αναφορά για την εμπλοκή του "εθνάρχη" Κωνσταντίνου Καραμανλή - όχι της κυβέρνησης του, αλλά του ίδιου προσωπικά- στο να ξελασπώσει ο Γερμανός εγκληματίας πολέμου Μαξ Μέρτεν. 

Ενημερωτικά προσθέτουμε ότι αυτός ο Ναζί εγκληματίας πολέμου που υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη, ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε τη μεταφορά των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, ήταν υπεύθυνος για σειρά δολοφονιών, ενώ είχε ευθύνη και για την αρπαγή των περιουσιών τους, που η συνολική τους αξία ξεπερνούσε τα 125.000.000 χρυσά φράγκα. (Μ' αυτές τις κατηγορίες είχε καταδικαστεί από Ελληνικό δικαστήριο μέχρι ο Καραμανλής να τον αφήσει ελεύθερο απελαύνοντάς τον. Ο Μέρτεν είχε συλληφθεί τυχαία στην Αθήνα το 1957 και τον Νοέμβρη του 1959, η κυβέρνηση Καραμανλή με τροποποίηση προηγούμενου νόμου «περί αναστολής διώξεως εγκληματιών πολέμου» που είχε φέρει στη Βουλή στις αρχές του ίδιου χρόνου φτιάχνει "παραθυράκι" για να απελευθερωθεί)

Η συνέχεια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Οταν, λοιπόν ο Μέρτεν κάποια στιγμή συνελήφθη προσχηματικά στην Γερμανία μετά την απέλαση του από την Ελλάδα, όπως αναφέραμε, και οδηγείται σε μια δίκη - οπερέτα απέδειξε πόσο σκληρό καρύδι ήταν. Κατονομάζει σα συνεργάτες του στην κατεχόμενη Ελλάδα τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον υπουργό Εσωτερικών Δημήτριο Μακρή, τη σύζυγό του Δοξούλα Λεοντίδου και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Γεώργιο Θεμελή. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι διαθέτει φωτογραφίες που αποδεικνύνουν τα όσα επικαλείται.

Δημιουργείτε πανικός στον "εθνάρχη" και ύστερα από ταχύτατες παρασκηνιακές ενέργειες της ελληνικής διπλωματίας, οι φωτογραφίες εξαφανίζονται και ο Μέρτεν απαλλάσσεται των κατηγοριών, χάρη στον θρασύτατο εκβιασμό. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Εξίσου σημαντική είναι επίσης άλλη μια συγκλονιστική αποκάλυψη σε βάρος του Κ. Καραμανλή που την "έφαγε το σκοτάδι".
Πηγή έχει ένα «άκρως απόρρητον» που έχει συνταχτεί από τις μυστικές υπηρεσίες της CIA και αποχαρακτηρίστηκε το 2015. Φέρει ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1962 και παρουσιάζει τον Κων/νο Καραμανλή να είναι συνεργάτης των ναζιστικών κατοχικών δυνάμεων της χώρας μας και να καταδίδει σ’ αυτές Ελληνες Εβραίους. (Διαβάστε λεπτομέρειες).

Υ.Γ: Να, τέτοιες αναρτήσεις κάνουμε και ο ορισμένοι μας κατηγορούν ότι "αναμοχλεύουμε πολιτικά πάθη" 😅
 
Top