Η Χάιδω Τραϊφόρου, η υιοθετημένη κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου, άφησε την τελευταία της πνοή εδώ και μέρες, με τη σορό της να παραμένει άταφη γιατί κανένας δεν έχει αναλάβει την κηδεία της...

Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ηθοποιός και ο σπουδαίος ποιητής και συγγραφέας, υιοθέτησαν  την Χάιδω Τραϊφόρου σε ηλικία 4 χρονών. Την τραγική είδηση του θανάτου της, αλλά και τον χαμό της της ηθοποιού, Γοργούς Χρέλια, γνωστοποίησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας .

Έγραψε ο Μπιμπίλας:
«Δυο θλιβερές αποχωρήσεις έγιναν σήμερα γνωστές στο Σωματείο μας των Ηθοποιών...Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Χάιδω Βέμπο Τραϊφόρου, η θετή κόρη της μεγάλης μας Βέμπο εδώ και κάποιες μέρες δεν είναι στην ζωή και δεν έχει κηδευτεί αφού κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμα, και η Γοργώ Χρέλια , της μεγάλης οικογένειας των μπουλουκτζήδων των Χρέληδων, η όμορφη και μπριόζα ηθοποιός που άφησε την σφραγίδα της στον ελληνικό κινηματογράφο του 60...Φεύγουν οι παλιές γενιές και καλοτάξιδες να είναι...Θα μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη μας με αγάπη».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2018 στην εφημερίδα "Εspresso" η Χάιδω Τραϊφόρου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων για τους θετούς γονείς της:

«Στη Σοφία μιλούσα πάντα στον πληθυντικό κι έκανα αυτό που ήθελε. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, αλλά αυταρχική. Σου έδινε και το βρακί της, αν ήσουν σωστός. Αλλά στο τέλος της ζωής της είχε κλονιστεί πολύ η υγεία της. Τα νεύρα της ήταν κουρέλια, πέρασε δύσκολες καταστάσεις στα τελευταία της. Νομίζω δεν ήθελε να θυμάται το παρελθόν. Ο Τραϊφόρος δεν έμενε ποτέ στο σπίτι, παρά μόνο όταν ήταν με τους συνεργάτες του και έγραφε τραγούδια. Έφευγε από το σπίτι, γιατί, αν καθόταν εκεί, τσακωνόταν πάντα με τη Σοφία. Δεν υπήρχε μέρα που να μη γίνει καβγάς. Θυμάμαι μια φορά που είχε μείνει στο σπίτι ο Τραϊφόρος, επειδή έβρεχε πολύ, και δεν καβγάδισαν, πήγα και τους έπιασα τα χέρια για να δω αν έχουν πυρετό! Για τον Μίμη όμως ήταν η μούσα του. Τη λάτρευε. Του ζητούσαν όλοι οι ερμηνευτές της εποχής να τους γράψει κι εκείνος έλεγε: “Εχω τη Σοφία μου εγώ”. Τον ενέπνεε πολύ".
Δεν είμαι ευχαριστημένη από τη ζωή μου. Είμαι δυστυχισμένη. Και γι’ αυτή τη δυστυχία μου δεν φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο εγώ. Δυστυχώς τα βρήκα όλα έτοιμα. Και όταν επέστρεψα από την Αγγλία και άρχισα να πληρώνω μόνη μου τα έξοδα, κατάλαβα τι θα πει αγώνας. Όπως σας είπα, η Σοφία και ο Μίμης μού τα είχαν όλα στο τραπέζι. Η μάνα μου δεν με άφηνε να πάρω πρωτοβουλίες. “Κάτσε κάτω εσύ και μη μιλάς” μου έλεγε συνέχεια. Έτσι, όταν χώρισα από τον σύζυγό μου και επέστρεψα στην Ελλάδα, τα μόνα μου έσοδα τα έπαιρνα από τα πνευματικά δικαιώματα της ΑΕΠΙ. Η εταιρία έκλεισε και δυστυχώς δεν έχω να ζήσω. Έκανα μεγάλα σφάλματα στη ζωή μου. Αυτά πληρώνω σήμερα. Ήμουν πολύ σπάταλη. Και λόγω όλων αυτών σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω. Και σ’ αυτό ήμουν δειλή, αγόρι μου. Αν δεν ήμουν δειλή, κάτι θα είχα καταφέρει να κάνω στη ζωή μου».
 
Top