Το 1924, ο μεγαλοεπιχειρηματίας και σχεδιαστής μόδας Hugo Ferdinand Boss, ιδρύει το πολυεθνικό κολοσσό Hugo Boss. Με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, ο Hugo Ferdinand Boss έκλεισε τεράστια συμβόλαια με τους Ναζί καθώς πήρε μεγάλες εργολαβίες για τη δημιουργία των στολών της Χιτλερικής Νεολαίας και των Waffen-SS.

Η Hugo Boss δεν ήταν ο μόνος κολοσσός που συνεργάστηκε, ενίσχυσε και δούλεψε για τους Ναζί. Allianz, Kodak, Volkswagen, Bayer, Siemens, Coca-Cola, Ford, Standard Oil, IBM, Nestle, General Electric... και...

πολλοί άλλοι. Ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν μιλάμε για το φασισμό/ναζισμό είναι πως δεν είναι μια ξεχωριστή πολιτική πρόταση αλλά οργανικό κομμάτι του καπιταλισμού. Στην περίπτωση της Ελλάδας, την περίοδο 2008-2011 που το λαϊκό κίνημα (μαθητικό, φοιτητικό, εργατικό, οικολογικό) ήταν σε άνοδο, 3 κυβερνήσεις έπεσαν, μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες πραγματοποιούνταν σε όλη την Ελλάδα, ήταν μονόδρομος για τους Έλληνες εφοπλιστές, βιομήχανους, ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες, να ακολουθήσουν μια διαιρετική πολιτική μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, να ενεργοποιήσουν κάθε project κοινωνικού αυτοματισμού (οι αλήτες μαθητές, τα κοπρόσκυλα φοιτητές, οι μη παραγωγικοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί, οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, συκοφάντηση μαζικών κινητοποιήσεων, οι δολοφόνοι αλλοδαποί), να δώσουν βήμα στους φασίστες και να ποτίσουν με δηλητήριο το λαό που ήταν στους δρόμους. Και όσο ο λαός διαιρείται, τόσο περισσότερο σφάζουν τα δικαιώματα του λαού. Όπως και στη Νυρεμβέργη, η κότα που κλώσησε το αυγό δεν δικάστηκε γιατί ακριβώς αν δικαζόταν θα έπρεπε να δικαστεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Θέλουν τη φτώχεια ένοχη για να νιώθει ότι φταίει. Και το πέτυχαν. Γι' αυτό για τους νεότερους ή όσους έχουν αρχίσει να ψάχνονται, όταν ακούτε να σας μιλάνε για το φασισμό δίχως να σας μιλάνε για το καπιταλισμό που τον γεννάει, κόψτε λάσπη. (Πατήστε το κόκκινο κουμπάκι και κλείστε τη TV).

Solidaritywebradio.gr, μέσω tillthehalt.blogspot.gr

 
Top