Από τον Θανάση Γιαννόπουλο 
Ομ. καθηγητή ΕΚΠΑ 
π. Υφυπουργό Υγείας  

Μου κάνει εντύπωση η άποψη των αγαπητών συναδέλφων λοιμωξιολόγων που θέλουν να προτείνουν ή έχουν προτείνει την εύκολη λύση να εγκλωβίσουν τους πολίτες της 3ης ηλικίας, 65 και άνω, στα σπίτια τους πιστεύοντας ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα ελεγχθούν τα κρούσματα από τον COVID 19. Ας μην λησμονούν ότι εμείς συμμορφωνόμαστε προς τις γενικές οδηγίες, συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα και συνέπεια και δεν δημιουργούμε αυτές τις συνθήκες επιπολασμού της νόσου που δημιουργούν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας ενδεχομένως.

Προς τους νεολαίους πρέπει να στραφεί και η επιστημονική κοινότητα και η πολιτεία, όχι όμως με ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ αλλά με νουθεσία, με πειθώ, με ενημερωτικές εκπομπές στη τηλεόραση ώστε να πιστέψουν και τα παιδιά μας και να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει και αυτά να προστατευθούν από τον COVID 19 αλλά παράλληλα να προστατέψουν τις ευπαθείς ηλικίες, να προστατέψουν τους γονείς και τους παππούδες τους.

Και πιστεύω ότι θα δείξουν κατανόηση και υπευθυνότητα όπως και στη 1η περίοδο του lock down.

Επίσης θα ήθελα να σχολιάσω ότι από τους λαλίστατους αγαπητούς συναδέλφους λοιμωξιολόγους πάρα πολλοί έχουν ξεπεράσει το 65ο έτος της ηλικίας και πάρα πολλοί συνάδελφοι στις υπεύθυνες διευθυντικές θέσεις εγγίζουν και αυτοί την ηλικία της συνταξιοδότησης!!!

Άρα λοιπόν θέλουν ένα σύστημα υγείας που θα στερηθεί πεπειραμένους, άξιους συναδέλφους; Και με τη πρότασή τους να ικανοποιήσουν τον ηλικιακό ρατσισμό που έχει άκριτα υιοθετήσει ο Πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης;;;

Πιστεύω ότι οι πολιτικοί δεν θα ακολουθήσουν αυτή την αφελή, ατεκμηρίωτη, αντιεπιστημονική πρόταση της ομάδας των λοιμωξιολόγων.

Εκτός βέβαια αν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καταλήξει στη προσφιλή του άποψη, του ηλικιακού αποκλεισμού, κάτι που πολύ σύντομα η κοινωνία και η πολιτεία θα αξιολογήσει τους καρπούς της!!!
 
Top