Περίπου εννέα μήνες κράτησε η «παραίτηση» της Κατερίνας Γκαγκάκη από τα αξιώματα στο Δήμο Αθηναίων που ήταν συνεπακόλουθο των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η διακωμώδηση on-air στην εκπομπή του Λιάγκα μιας υπόθεσης σεξουαλικής επίθεσης σε φοιτήτρια του ΑΠΘ. Η Κ. Γκαγκάκη ορίστηκε...αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών με απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη.

Τον Νοέμβριο του 2019 και μετά από πληθώρα αντιδράσεων τόσο της αντιπολίτευσης στον δήμο Αθηναίων όσο και ευρύτερα των πολιτών είχε γίνει γνωστό πως ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε δεκτή την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη που ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις». Ωστόσο, εννέα μήνες έπειτα ανακοινώθηκε το νέο αξίωμα της Κατερίνας Γκαγκάκη στον Δήμο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ορίστηκε «αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας» του Δήμου η Κατερίνα Γκαγκάκη. Όπως αναφέρεται μάλιστα «τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Αικατερίνης Δημητριάδου -Γκαγκάκη του Γεωργίου, όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος κα Αλεξάνδρα (Αλεξία) Έβερτ –Αλβέρτη του Μιλτιάδη».

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Γκαγκάκη που εξελέγη τον περασμένο Μάιο τέταρτη σε σειρά δημοτική σύμβουλος μπήκε στο στόχαστρο κριτικής για την στάση της και τα σχόλιά της στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΙ, σχετικά με φοιτήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 
Top