Τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος γίνεται με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σχετικά με το φλέγον ζήτημα της απομάκρυνσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της OIL ONE από τον οικιστικό ιστό της πόλης μας.

Λόγω της μακράς πορείας μου στα κοινά της πόλης μας και της βαθειάς μου ευαισθησίας σε ζωτικά προβλήματα των κατοίκων της, δεν μου επιτρέπεται να σιωπήσω αυτήν την κρίσιμη στιγμή που είναι επιτακτική η οριστική λύση αυτού του «καρκινώματος».

Στην επίμαχη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις τρέχουσες εξελίξεις από πλευράς του Δήμου και από τις απόψεις και προθέσεις για στήριξη των λαϊκών αιτημάτων από τους Βουλευτές Α΄και Β΄Πειραιά και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.

Όλοι συνηγόρησαν προς την εξεύρεση λύσεων για την άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της OIL ONE . Δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου.
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και νομικά τεκμηριωμένες απόψεις, ήταν αυτή του Γιάννη Ραγκούση, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά.

Στην ομιλία του ο κ. Ραγκούσης με ειλικρινή διάθεση να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος αυτού, αναφέρθηκε στον νόμο του 2005, και πιο συγκεκριμένα σε μία διάταξη που ορίζει πως:
"Η απομάκρυνση παρατείνεται μεχρι να εγκριθεί ζώνη υποδοχής της δραστηριότητας στα διοικητικά ορια του οικείου και των όμορων δήμων"

Η νομική υπηρεσία εχει χρέος να εργαστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, έτσι ώστε η τροπολογία που θα κατατεθεί να συμπεριλαμβάνει διάταξη που να εξασφαλίζει την απομάκρυνση και ταυτόχρονα να εξαιρείται ο Δήμος απο τον νόμο του 2005.

Κατά την αποψή μου, η λάσπη που ρίχνεται στον ανεμιστήρα, αυτήν την κρίσιμη για την ζωή των κατοίκων της πόλης μας στιγμή, πρέπει άμεσα να διοκοπεί. Είναι ώρα για ενότητα και αγώνα!
 
Top