Γράφει ο Δρ. Αναστάσιος Γ. Ξιάρχος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Περιστερίου, Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Η «επόμενη ημέρα» του #ΜένουμεΣπίτι έχει ήδη ξεκινήσει, μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης. #ΜένουμεΑσφαλείς, λοιπόν, και συνεχίζουμε να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών.

Παρ’ όλα αυτά και όπως είναι φυσικό, η νέα, «Μετά COVID – 19 εποχή», μας προκαλεί έντονους προβληματισμούς και ανησυχία, σε πολλαπλά επίπεδα. Ποιά θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έως την καταληκτική άρση των μέτρων? Πως τελικά η επιστήμη, θα αντιμετωπίσει τον ιο? Είναι ασφαλή τα ιδιωτικά νοσοκομεία και πόσο «ακίνδυνη» είναι η επίσκεψή μας σε αυτά, αυτήν τη περίοδο?

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για την ομαλή και υγιή επιστροφή στην κανονικότητα, μας μιλά ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Περιστερίου.

«Είναι πιθανόν, μετά και τη δραστική μετάλλαξη της καθημερινότητάς μας, από τον πολυήμερο εγκλεισμό, να βιώνουμε μία «αντίδραση» από το σώμα μας, το οποίο προσπαθεί να μας προειδοποιήσει για τυχόν βλάβες», σημειώνει ο Δρ. Α. Ξιάρχος.

Απλό παράδειγμα αυτής της νέας πραγματικότητας, είναι παροδικά, ή μη, περιστατικά δυσκοιλιότητας. Η αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες αλλά και η έλλειψη άσκησης ενδέχεται να οδηγήσει σε αυτά, αποτελώντας ένδειξη ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά στον οργανισμό. Η παρατεταμένη δυσκοιλιότητα ενδέχεται να προκαλέσει ή να αυξήσει τον κίνδυνο για πιο σοβαρές παθήσεις, όπως ουρολογικές παθήσεις, παθήσεις του παχέος εντέρου, ραγάδες του πρωκτού, ακράτεια κοπράνων, αιμορροΐδες, κ.α.».

Τι είναι οι αιμορροΐδες?

Όλοι οι ανθρώπου γεννιούνται με φυσιολογικές αιμορροΐδες, που είναι αγγειακά «μαξιλάρια» στην περιοχή του πρωκτού. Επιτελούν δύο λειτουργίες:

Την εγκράτεια, ώστε να κλείνει σωστά το έντερο και την προστασία, δηλαδή την αποφυγή τραυματισμών του εντέρου, που θα οδηγούσε σε ραγάδα, απόστημα ή συρίγγιο. Όταν λοιπόν, οι αιμορροΐδες πάσχουν, (διογκώνονται, μεγαλώνουν και φουσκώνουν) οι ιστοί που τις κρατούν στην θέση τους χαλαρώνουν και δεν μπορούν να εκτελέσουν τις λειτουργίες τους. Η συγκεκριμένη πάθηση είναι γνωστή ως «αιμορροϊδοπάθεια», η οποία αποτελεί την αρχή της κακής ποιότητας ζωής και της καθημερινής ταλαιπωρίας.

Αναίμακτη τεχνική για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας | «TRILOGY»

Η επαναστατική μέθοδος «TRILOGY» συνδυάζει όλα τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα της μεθόδου με τους υπερήχους, με την ευελιξία της ασύρματης τεχνολογίας. Με τη χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου, οι ασθενείς έχουν γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες άμεσα. Η «TRILOGY» θεραπεύει τα τρία κύρια συμπτώματα της νόσου των αιμορροΐδων, δηλαδή την αιμορραγία, τον κνησμό και τον πόνο, αποκαθιστά την πρόπτωση των αιμορροΐδων έξω από τον πρωκτό και δεν προκαλεί εκτομή η ακρωτηριασμό των ιστών, αλλά ούτε και πληγή. Παράλληλα, δίδει τη δυνατότητα της αφαίρεσης των αιμορροΐδων, με τοπική αναισθησία (όπου είναι εφικτό).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα ασύρματο μηχάνημα υπερήχων «TRILOGY» έχει εγκατασταθεί στη Χειρουργική Κλινική του Ιατρικού Περιστερίου, του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών. «Πρόσφατα, στο διεθνούς φήμης ιατρικό περιοδικό Journal of Gastroenterology, Hepatology and Endoscopy» συνεχίζει ο Δρ. Α. Ξιάρχος, «δημοσιεύθηκε η 5ετής μελέτη επί συνόλου 4.540 ασθενών, οι οποίοι έλαβαν εξατομικευμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους, δεν παρατηρήθηκε ποτέ, ούτε μία σοβαρή επιπλοκή μετά τη χειρουργική αποκατάσταση της νόσου».

«Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες και οι αρμόδιες αρχές του κράτους», αναφέρει ο Δρ. Α. Ξιάρχος, έχουν προβεί σε συγκεκριμένο σχεδιασμό, ώστε να επιστρέψουμε, με ασφάλεια, στην κανονικότητα. Η προτεραιότητά μας, στο Ιατρικό Περιστερίου, αλλά και σε όλες τις κλινικές του Ιατρικού είναι η ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών. Γι’ αυτό και από πολύ νωρίς, εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα προφύλαξης από κρούσματα του COVID – 19, τα οποία επικαιροποιούνται και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. «Με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει ο Δρ. Α. Ξιάρχος, «η κλινική συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας.

 
Top