Κατακόρυφη αύξηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό, μετά την κατάργηση των τελών περιαγωγής στην ΕΕ, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας ότι «οι εγχώριες τιμές για τις υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών έχουν μειωθεί συνολικά σε ολόκληρη την ΕΕ».

Η Κομισιόν δημοσίευσε χθες την πρώτη έκθεση πλήρους αξιολόγησης της αγοράς περιαγωγής, από την οποία προκύπτει ότι «οι ταξιδιώτες σε ολόκληρη την ΕΕ έχουν ωφεληθεί πολύ από την κατάργηση των τελών περιαγωγής τον Ιούνιο του 2017».

Βάσει των στοιχείων, «η χρήση δεδομένων των κινητών κατά τη διάρκεια ταξιδιών στην ΕΕ έχει δεκαπλασιαστεί σε σύγκριση με το έτος πριν από την εφαρμογή της περιαγωγής, ενώ κορυφώθηκε κατά την περίοδο των διακοπών, όταν η χρήση τους στο εξωτερικό ήταν 12 φορές υψηλότερη».

Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε ότι«με την αξιολόγηση αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο επιτυχής ήταν η κατάργηση των τελών περιαγωγής. Οι Ευρωπαίοι επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ελεύθερα τις κινητές τους συσκευές όταν ταξιδεύουν. Ταυτόχρονα, μπορούμε επίσης να διαπιστώσουμε σαφώς ότι η αγορά περιαγωγής στην ΕΕ εξακολουθεί να λειτουργεί ικανοποιητικά. Αντίθετα με τους φόβους για υψηλότερες εγχώριες τιμές λόγω της κατάργησης των τελών περιαγωγής, οι εγχώριες τιμές για τις υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών έχουν πράγματι μειωθεί συνολικά σε ολόκληρη την ΕΕ».

 
Top