"Ήταν κουφό της τελευταίας στιγμής και όταν πήρα τον λόγο δεν το είχαμε και το απόγευμα ήρθε αυτή η ιστορία της ισοψηφίας που ήταν έξω από τα όρια των θεσμών σαν να παίρνει κάποιος το κύπελλο με στρίψιμο της δεκάρας, με κλήρωση. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν χρειάζεται τόσο λεπτομερής συνταγματική διάταξη που να προβλέπει τις ισοψηφίες γιατί πια κάνουμε το Σύνταγμα απλό νόμο. Όχι, η ερμηνεία θα δοθεί με βάση τα δεδομένα της στιγμής εκείνης. Αποκλείω το γεγονός να έχουμε δύο Προέδρους που ισοψηφούν, αφού στις τελευταίες εκλογές υπάρχει κυρίαρχη δύναμη στο κοινοβούλιο. Το θεωρώ αστείο αν το είχα δει πριν μιλήσω θα το διακωμωδούσα. Πρέπει να το αποσύρουν γιατί γελοιοποιεί το Σύνταγμα" είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος στον Realfm 97,8.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα τόνισε ότι "στα πολύ εσωκομματικά δεν συμμετέχω, είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και είμαι αφοσιωμένος στη Βουλή. Το περίμενα όμως και δεν είχα την παραμικρή συνεννόηση. Μια φορά που είχαμε συζητήσει το καλοκαίρι είπα στη Φώφη αυτή την εκκρεμότητα πρέπει να την τελειώνουμε χωρίς θορύβους και μακρόσυρτες διαδικασίες διότι αυτό το εξάμηνο η Βουλή και η Ελλάδα είναι φορτωμένη με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα".
"Η γνώμη μου της είπα είναι ή θα το κάνεις αργότερα ή θα το κάνεις τώρα ή θα το κάνεις πάρα πολύ γρήγορα" πρόσθεσε.
"Καλά έκανε και το κάνει τώρα και γρήγορα" είπε για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.
Αναφορικά με την προανακριτική σχολίασε "εμείς καταθέσαμε πριν από όλα τα κόμματα τον κατάλογο των μαρτύρων. Προτείναμε μεταξύ άλλων και τους δύο αυτούς πρώην υπουργούς. Από τη στιγμή που τους προτείναμε ως μάρτυρες και έχουμε πολλούς λόγους, δεν μπορούν να είναι μέλη της επιτροπής που κάνει εξέταση. Τότε να έμπαινα και εγώ που ξέρω την υπόθεση όσο κανείς. Δεν θα ήταν σωστό, θα ήταν θεσμικά λάθος. Όταν γινόταν η εξεταστική για την υγεία και κράτησε δύο χρόνια, η αρχική διάθεση η δική μας ήταν να συμμετέχω εγώ και από τη ΝΔ νομίζω ο Γεωργιάδης. Στη συζήτηση είπαμε ότι δεν είναι σωστό, ότι δεν είναι σωστό να το κάνω. Γιατί ήμουν υπουργός Υγείας και εφόσον η εξεταστική εξετάζει εκείνα τα πράγματα πρέπει να κληθώ να καταθέσω, να πω αυτά που είχα να πω. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε στο άκουσμα ότι θα έμπαιναν οι πρώην υπουργοί Υγείας έβγαλε ανακοίνωση ότι είναι ανεπίτρεπτο να συμβεί αυτό. Τώρα γιατί βάζει τα δικά του στελέχη που έχουν ανάμιξη στην υπόθεση;".
"Υπάρχουν θέματα για τα οποία θα ερωτηθούν. Δεν μπορεί ο μάρτυρας σε μια διαδικασία τέτοια να είναι και εξεταστής. Για λόγους ευπρεπείας όπως λέει ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας οι ίδιοι έπρεπε να έχουν πει ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν όπως έκανα εγώ το 2016" τόνισε.
"Ο κ. Τσίπρας κάνοντας ένα πολλαπλό ατόπημα, απείλησε, είπε 'μην τολμήσετε να κάνετε κάτι τέτοιο'. Ώπα. Υπάρχουν και όρια. Τι πάει να πει μην τολμήσετε; Σε μια δικαστική αρμοδιότητα της Βουλής ο αρχηγός ενός κόμματος, μεγάλου δεν λέω, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βγαίνει και απειλεί να μην τολμήσουμε; Δηλαδή αν τολμήσει η επιτροπή, τι θα μας κάνει;" υπογράμμισε.
"Εδώ οι δύο συγκεκριμένοι πρώην υπουργοί έχουν διαδραματίσει ρόλο στην ιστορία αυτή και θα κληθούν να πουν τι ακριβώς έχουν να προσθέσουν στη διαδικασία, αφού από την πρώτη στιγμή τους συμπεριλαμβάνουμε στον κατάλογο των μαρτύρων, από τη στιγμή που ξεκινάει η διαδικασία πρέπει να υποβληθεί το αίτημα της εξαιρέσεως, σωστά έκανε το ΚΙΝΑΛ και έθεσε το θέμα" συμπλήρωσε.
"Η σκευωρία για μένα είναι δεδομένη. Μου έκανε εντύπωση επειδή άκουσα τι σας είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ότι ο ίδιος αποστασιοποιήθηκε από τους εισαγγελείς. Τους "άδειασε". Καλό και αναμενόμενο είναι αυτό. Αυτό έχει να ερευνήσει η επιτροπή. Η έρευνα θα προκύψει τους επόμενους μήνες" ανέφερε.
"Πέρασα από όλα τα δύσκολα υπουργεία. Δεν μπορώ να θυσιάσω τη διαδρομή μου αλλά και το όποιο μέλλον μου, κρυβόμενος πίσω από υπουργικά και βουλευτικά προνόμια. Αυτά θα τα τελειώσω με τη διαφανή οδό. Δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα αυτό επιβάλλει. Το παραμέρισα για να μην υπάρχει καμία σκιά" κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό: