Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του επιχειρηματία στο Χαϊδάρι έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου με... άρωμα Greek Mafia και αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικούς. Δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας βρίσκονταν τυχαία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, πίσω από το όχημα του 49χρονου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι.

Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν πυροβολήσει τουλάχιστον 18 φορές εναντίον του επιχειρηματία με πολεμικό όπλο με αποτέλεσμα το θύμα να διακομίζεται σοβαρά τραυματισμένο στο Αττικό Νοσοκομείο και έπειτα από 7 ώρες να καταλήγει. Κάμερες ασφαλείας φαίνεται να έχουν καταγράψει την πορεία των εκτελεστών και τις στιγμές της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο αστυνομικοί υποστήριξαν ότι γνώριζαν τον επιχειρηματία αλλά συμπτωματικά βρέθηκαν εκεί, ενώ η δολοφονική επίθεση διαδραματίστηκε μπροστά τους και είδαν τους δύο δράστες να πυροβολούν τον επιχειρηματία με πολεμικό καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί υπηρετούν ο ένας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και ο δεύτερος έχει αποσπαστεί πρόσφατα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Ο ένας αστυνομικός υποστήριξε ότι πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές στον αέρα για εκφοβισμό, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τη βαλλιστική εξέταση των καλύκων που βρέθηκαν εκεί.

Στο μεταξύ, θα αναζητηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε όλη την πορεία του οχήματος προκειμένου να εντοπιστούν κινήσεις των δύο δραστών αλλά και η τυχόν μακρά παρουσία των αστυνομικών πίσω από το όχημα του επιχειρηματία, κάτι που θα επεκτείνει την έρευνα στην πιθανότητα να αποτελούσαν μία «άτυπη συνοδεία ασφάλειάς του» και που όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, θα προκαλέσει την εντολή προκαταρκτικής έρευνας και διαθεσιμότητας των αστυνομικών έως την ολοκλήρωσή της.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής αναμένεται να λάβουν καταθέσεις και από τους δύο αστυνομικούς προκειμένου να πουν αν είχαν δει τυχόν ύποπτες κινήσεις των δραστών ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι εκτελεστές να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι τους ειδοποίησαν για την προσέγγιση του στόχου τους. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Το θύμα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις των νόμων περί τυχερών παιγνίων, ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής καφέ και καταστημάτων εστίασης και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν άτυπος ιδιοκτήτης χαρτοπαικτικών λεσχών και μίνι καζίνο. Το 1998 είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. για πιθανές σχέσεις του με συμμορίες μπράβων και μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς επίορκων αστυνομικών. Για το ίδιο κύκλωμα είχε εξεταστεί και η εμπλοκή του πρώην αστυνομικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπασπύρου που δολοφονήθηκε την 1η Μαϊου 2018 έξω από ταβέρνα στην Παιανία, με τον οποίο το θύμα διατηρούσε επαφές.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διατηρούσε σχέσεις και με το φερόμενο αρχηγικό μέλος της Greek Mafia, Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο στις αρχές του 2018, στην ίδια περιοχή.

Στο μεταξύ, τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν δύο πρόσφατες αποτυχημένες δολοφονικές επιθέσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν αν προέρχονται από τους ίδιους «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές. Η πρώτη έχει καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου 2019 στην οδό Αγίου Αντωνίου στο Χαϊδάρι, όταν δύο δράστες είχαν πυροβολήσει 15 φορές έναν 50χρονο γνωστό «τσαντάκια», χωρίς καμία από τις σφαίρες να τον πλήξει. Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 όταν οι επιβάτες μίας μοτοσυκλέτας καταδίωκαν ένα αυτοκίνητο Smart στη συμβολή των οδών Λεωφόρων Παπανδρέου και Ειρήνης στην Ηλιούπολη, όταν πυροβόλησαν με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον του οδηγού χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.

 
Top