Λένε πώς πρέπει να ζεις την κάθε μέρα της ζωής σου, σα να είναι η τελευταία σου. Κι έχουν δίκαιο. Η ζωή είναι μικρή για να μην τη ζούμε στα άκρα, για να τη προσπερνάμε, χωρίς να είμαστε ουσιαστικά παρόντες στις στιγμές, για να μη τη βιώνουμε μέσα από έντονα συναισθήματα και δυνατές σχέσεις με τους ανθρώπους μας.

Τι γίνεται όμως με τον έρωτα; Μήπως οι πιο πολλοί τον παίρνουμε κι αυτό δεδομένο όπως παίρνουμε πολλές φορές και τη ζωή; Ούτε η ζωή, αλλά ούτε και ο έρωτας δεν είναι δεδομένα. Κι όχι μόνο δεν είναι δεδομένα αλλά διαρκούν και πολύ λίγο.

Ο μόνο τρόπος για να κάνουμε τον έρωτα να διαρκέσει “για πάντα”, είναι να τον ζούμε κάθε μέρα στο ζενίθ του. Κι εκεί που τον βλέπουμε ότι πάει λίγο να πέσει, ξανά να τον εξυψώνουμε. Μέτριο δεν πίνουμε ούτε τον καφέ μας έχουν γράψει πολλοί συνάδελφοι συγγραφείς και πόσο δίκαιο έχουν… Τα μέτρια και τα χλιαρά δεν είναι για τον έρωτα. Ο έρωτας θέλει γκάζι πατημένο, ελεύθερο μυαλό, σώμα έτοιμο να δοθεί ολοκληρωτικά και το αίσθημα πιο φουσκωμένο από ποτέ, να πνίγει μ’ ευκολία τη λογική.

Ο έρωτας θέλει δύο ανθρώπους ξύπνιους που να θέλουν ο ένας τον άλλο πολύ. Που να βρίσκουν τρόπους να θέλουν ο ένας τον άλλο πολύ, ακόμη και με το πέρασμα του χρόνου. Είναι ο στόχος να κάνουμε τον έρωτα να διαρκέσει για πάντα; Μα όχι βέβαια.

Ο στόχος είναι να τον ζούμε έντονα για όσο τον έχουμε. Να ξεχειλίζει το μέσα μας απ’ αυτόν κι όταν τον νιώθουμε να υποχωρεί αν φτάσουμε σε σημείο που αγαπήσαμε το σύντροφό μας, να βρίσκουμε τρόπους να γεμίζουμε ξανά το είναι μας και το είναι του αγαπημένου μας απ’ αυτόν.
Κι αν χάνεται από μέσα μας για πάντα, να αποχωρούμε. Είναι άδικο για τον εαυτό μας να χάνουμε χρόνο σε έτσι κι έτσι αισθήματα και στιγμές. Είναι άδικο και για τον άλλο να νιώθει ότι δεν του δίνουμε πλέον το 100% του εαυτού μας. Είναι άδικο να τον έχουμε δίπλα μας να πεθαίνει από ένα έρωτα, που του λείπει το πάθος και η τρέλα της αρχής.

Μπορείς να ζεις τον έρωτα κάθε μέρα στα άκρα του χωρίς να κουράζεσαι; Μπορείς να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό κάθε μέρα; Να καβγαδίζεις λες κι ήρθε το τέλος του κόσμου και μετά να κάνεις το πιο παθιασμένο σεξ; Με τον κατάλληλο άνθρωπο που θα είναι έτοιμος να ζήσει κι αυτός τον έρωτα κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία του μέρα, μπορείς.

Γράφει η Πράξια Αρέστη

Πηγή : Μικρές Ιστορίες
 
Top