Δριμεία επίθεση κατά των μελών του «Ρουβίκωνα» με αφορμή την εισβολή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Είχαν το θράσος αυτοί οι δειλοί να μπουν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, στο ιερό αυτό νοσοκομείο που πάνε άνθρωποι να σώσουν τη ζωή τους, για να κάνουν σόου. Είναι δειλοί, είναι άνανδροι, είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία. Δεν ντρέπονται να τολμούν να μπαίνουν στα νοσοκομεία, εκεί που η μέση ελληνική οικογένεια πηγαίνει για να θεραπεύσει τον πόνο της», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη ο Βασίλης Κικίλιας.

«Σε απάντηση αυτών, ανακοινώνω νέο ογκολογικό, ακτινοθεραπευτικό νοσοκομείο εντός του νοσοκομείου Σωτηρία. Αυτοί θα κάνουν σόου και εμείς θα φροντίζουμε την υγεία», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι «τα νοσοκομεία μας μετά από 10 χρόνια κρίσης έχουν ελλείψεις», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό των νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντας τους ήρωες. «Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη μάχη που δίνουν. Τους τιμώ για τον αγώνα τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την προκήρυξη 800 νέων προσλήψεων γιατρών στα νοσοκομεία, εντός της άλλης εβδομάδας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, 800 νέοι γιατροί δεν θα φύγουν για το εξωτερικό, καθώς η προκήρυξη αφορά σε πτυχιούχους από το 2011 και μετά.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε 2.5000 προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ αλλά και τη δημιουργία νέου ογκολογικού νοσοκομείου εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος «Σωτηρία».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 
Top