Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσεις ένα μυστικό είναι να προσποιηθείς ότι δεν υπάρχει υποστήριζε η Καναδή συγγραφέας Margaret Atwood και πραγματικά δεν έχεις κανέναν λόγο να διαφωνήσεις μαζί της.


Μερικά πράγματα αξίζει πάντα να τα κρατάς για τον εαυτό σου, καθώς αποκαλύπτοντάς τα σε άλλους τίποτα καλό δεν πρόκειται να συμβεί ή να κερδίσεις. Εδώ είναι λοιπόν τα επτά πιο σημαντικά που δεν πρέπει με τίποτα να αποκαλύπτεις.


Φιλοδοξίες και σχέδια

Το ιδανικότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα κρατήσεις απολύτως απόρρητα μέχρι να καταφέρεις να τα εκπληρώσεις. Συνήθως τα σχέδια αυτά κρύβουν αδύναμα σημεία ή κάποια απρόσεκτα μελετημένα μέρη που δεν είχες σκεφτεί. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα εμποδίσει κάποιον ουσιαστικά να σου «κλέψει» την ιδέα και να την προχωρήσει ακόμη και μερικά βήματα πιο πέρα. Και αυτό να ξέρεις είναι τρομερά αποκαρδιωτικό σε σημείο που δεν θα θέλεις να προσπαθήσεις ποτέ ξανά.


Γενναιόδωρες πράξεις ή φιλανθρωπικές ενέργειες

Μια από τις μεγαλύτερες αρετές σε έναν άνδρα έγκειται στο να κάνει κάτι χωρίς να προσδοκά την ελπίδα της αναγνώρισης. Κάτι τέτοιο άλλωστε μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε αλαζονικές συμπεριφορές. Αν πάλι επιθυμείς με κάθε τρόπο να γίνουν γνωστές οι ενέργειές σου, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις τους σκοπούς για τους οποίους έκανες κάτι καλό.


Μικρά tips για τον τρόπο ζωής σου

Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία να πεις σε κάποιον πως τα καταφέρνεις με την διατροφή σου ή πως μπορείς να κοιμάσαι πιο εύκολα ή ακόμη και με πόσες γυναίκες έχεις κοιμηθεί. Όλα αυτά είναι πράγματα που οφείλεις να κρατάς για τον εαυτό σου και όχι για να εντυπωσιάζεις τους άλλους.


Πράξεις θάρρους ή ηρωισμού

Ο καθένας μας έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες προκλήσεις κάθε μέρα, τόσο στον εξωτερικό κόσμο όσο και σε «μάχες» με τον ίδιο μας τον εαυτό, μέσα στο μυαλό μας. Το να γίνουν γνωστά όλα αυτά σίγουρα θα σου αποφέρουν κάποιο είδος ανταμοιβής. Αλλά δεν είσαι εσύ που πρέπει να το κρίνεις αυτό και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για να το κρατήσεις για τον εαυτό σου.


Βαθύτερες σκέψεις

Δεν είναι απαραίτητο να συζητάς για τις βαθύτερες σκέψεις σου σχετικά με ζητήματα όπως η ζωή, ο θάνατος ή ακόμη και των μυστικών του σύμπαντος. Μην ξεχνάς άλλωστε πως πρόκειται μόνο για την δική σου ερμηνεία των πραγμάτων και όχι για μια αντικειμενική και καθόλα αποδεκτή αλήθεια, ενώ πολλές είναι οι πιθανότητες να θέλεις να επιβληθείς σε κάποιον πως κάνει λάθος. Και μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί κάτι τέτοιο να βγάλεις κάτι από αυτό.


Οικογενειακά ζητήματα

Δεν αξίζει αποκάλυψης κάποιο οικογενειακό πρόβλημα ή τυχόν συγκρούσεις εντός του σπιτιού. Όσο λιγότερα αποκαλύπτεις σε άλλους σχετικά με την οικογένειά σου τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο δεσμός σου με αυτήν. Τα προβλήματα άλλωστε σε τέτοιο περιβάλλον ιδανικό θα είναι να αντιμετωπίζονται εντός σπιτιού, μαζί με τους αγαπημένους σου.


Κουτσομπολιά

Μην αναπαράγεις άσχημα πράγματα ή κουτσομπολιά που έχεις ακούσει από άλλους. Ποτέ δεν ξέρεις άλλωστε πότε... θα λερωθούν και τα δικά σου ρούχα, ενώ πάντα θα πρέπει να έχεις υπόψιν τι συμφέρον μπορεί να έχει το πρόσωπο που αναπαράγει μια είδηση ή ακόμη και μια φήμη.

 
Top