Λεφτά. Όλα γι' αυτά γίνονται. Και ενώ ο περισσότερος κόσμος εργάζεται για να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς (εδώ χωράνε πολλές ερμηνείες) κάποιοι έχουν τόσα πολλά που τα ξοδεύουν σε πανάκριβα σπίτια, πλωτά παλάτια, κοσμήματα και εξωφρενικά ακριβό φαγητό. Ιδού, επτά απ' τα πιο ακριβά πράγματα στον κόσμο που μάλλον ούτε ένα λαχείο δεν θα σε βοηθούσε να αποκτήσεις.
Το πιο ακριβό ακίνητο

Ο Antilia, ένας ουρανοξύστης 27 ορόφων στη Βομβάη της Ινδίας, με συνολική έκταση πάνω από 37.000 τ.μ. Είναι αυτή τη στιγμή το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο. Αν και δεν διατίθεται προς πώληση, η αξία του εκτιμάται γύρω στα 3,6 δισεκατ. ντιρχάμ (888 εκατ. ευρώ) και ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Mukesh Ambani. Ο ινδός μεγιστάνας ζει εκεί μαζί με την πενταμελή οικογένειά του και το προσωπικό του που αριθμεί περίπου 50 άτομα. Εκεί παρκάρει τα 168 αυτοκίνητα του. Ακόμα η οικογένεια έχει τρία ελικοδρόμια που είναι πάντα έτοιμα για αφίξεις ή αναχωρήσεις. Λέγεται ότι στα θρυλικά πάρτι των Ambani οι καλεσμένοι έρχονται και φεύγουν με ελικόπτερο ώστε να μην βρίσκουν ποτέ κίνηση. Διαθέτει επίσης ένα όροφο για το κέντρο υγείας της οικογένειας αλλά και εσωτερικό κινηματογράφο, τόσο μεγάλο όσο οι αίθουσες αυτών που έχουμε συνηθίσει.


Το ακριβότερο γιοτ

Πιθανότατα να πηγαίνει το μυαλό σου σε κάποιο γιοτ με πολλά μέτρα μήκος, μερικά ελικοδρόμια και ένα αντιπυραυλικό σύστημα. Κάτι σαν ένα απ' τα γιοτ του Roman Abramovich, που να διαθέτει τζακούζι τόσο μεγάλο όσο ένα στάδιο τουλάχιστον. Λοιπόν αυτά είναι μερικά απ' τα χαρακτηριστικά του History Supreme, ένα σκάφος κυριολεκτικά από χρυσό. Φτιαγμένο από 100.000 κιλά χρυσού και πλατίνας, μήκους 30 μέτρων, ένα compact γιοτ που τα έχει όλα. Διαθέτει ακόμα ένα ενυδρείο από χρυσό 24 καρατίων που ζυγίζει 68 κιλών. Το γιοτ ανήκει σε κάποιον ανώνυμο Μαλαισιανό επιχειρηματία και αξίζει 16, 5 δισεκατ. ντιρχάμ, δηλαδή περίπου 4 δισεκατ. ευρώ.



Το ακριβότερο κάρυ

Σερβίρεται στη Bombay Brasserie, στο Λονδίνο και θα κοστίσει μια περιουσία ένα απ' τα καλύτερα πιάτα του. Το The Samundari Khazana, που σημαίνει θησαυρός με θαλασσινά, έρχεται στο πιάτο με καβούρι Devon, χαβιάρι Beluga, φύλλα χρυσού, αστακό Σκωτίας επικαλυμμένο με χρυσό, κοχύλια και τέσσερα αυγά από ορτύκι. Τουλάχιστον μπορεί κανείς να το συνοδεύσει με όσο ρύζι Basmati θέλει. Όσο για την τιμή υπολόγιζε γύρω στις 3.000 ευρώ.


Η ακριβότερη εμπορική πτήση

Πολυτέλεια στους αιθέρες. Η πτήση με την Etihad Airways από τη Βομβάη προς τη Νέα Υόρκη μπορεί να κοστίσει γύρω στις 63.000 ευρώ, αν επιλέξει κανείς τη σουίτα. Έχει έκταση 12 τ.μ., διαθέτει χολ, δερμάτινο καναπέ και μια 32αρα τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας. Όσο για το φαγητό, θα σε ρωτήσουν πώς προτιμάς τον αστακό σου και θα στον σερβίρει ο προσωπικός σου μπάτλερ.


Το ακριβότερο ακίνητο στο Ντουμπάι

Με 8 υπνοδωμάτια, εσωτερική πισίνα και ατελείωτους καταπράσινους κήπους στη μέση της ερήμου αυτή η βίλα είναι το πιο ακριβό ακίνητο αυτή τη στιγμή στο Ντουμπάι. Λέγεται Emirates Hills Villa και η αξία της σε ευρώ ανέρχεται σε 31 εκατ. Ευρώ.



Το ακριβότερο ρολόι

Αυτή η πρωτιά πάει στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην ωρολογοποιία Patek Philippe, που το 1933 σχεδίασε ένα μοναδικό μέχρι τώρα ρολόι για κάποιον τραπεζίτη. Το μοντέλο Super Complication, που ήταν tailor made και παραμένει ένα απ' τα κορυφαία ρολόγια όλων των εποχών, είναι και το πιο ακριβό όλων. Πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 9,8 εκατ. ευρώ.


Το ακριβότερο στρώμα

Όλοι θέλουμε να ξαπλώνουμε σε ένα ξεκούραστο κρεβάτι, που πραγματικά να μην μας κάνει καρδιά να σηκωθούμε. Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς βολευόμαστε με κάτι οικονομικό κάποιοι άλλοι όπως ο David Beckham απολαμβάνουν τον ύπνο τους σε ένα στρώμα Hästens, που είναι φτιαγμένο από τρίχα αλόγου και όπως λένε σε κρατά δροσερό στη ζέστη και ζεστό στα πολλά κρύα. Κοστίζει 134.000 ευρώ.

 
Top