Η εισήγηση του επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την σημερινή ολομέλεια του συνδυασμού

1. Οι Δημοτικές Εκλογές στην πόλη μας ολοκληρώνονται στην πόλη μας, την Κυριακή 2 Ιουνίου. Ήδη όμως το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, προκαλεί δεδομένα που δύσκολα μπορούν να ανατραπούν, παρά τον προβληματισμό που προκαλούν. Η ευρεία νίκη του κυρίου Βρεττάκου και του Συνδυασμού του, έχουν ως αφετηρία την σύγκρισή του, με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και τις πληγές που άνοιξε στην πόλη περισσότερο , και λιγότερο εκτιμούμε με το έργο που ο ίδιος και η Δημοτική του Αρχή προσέφερε. Τον συγχαίρουμε για την Νίκη του. Εκφράζουμε όμως τον προβληματισμό μας, για το χαμηλό πήχη των προσδοκιών που υπάρχει στην πόλη μας, πλέον. Αυτό βέβαια αφορά και τους δύο μονομάχους του δεύτερου γύρου.

2. Συγχαίρουμε το σύνολο των συνυποψήφιών μας, για τη συμμετοχή τους στις εκλογές και για το επίπεδο ευπρέπειας που επιδείχθηκε. Με ελάχιστες δυσάρεστες εξαιρέσεις, είχαμε έναν εκλογικό αγώνα πολιτισμένο, που θεωρούμε ότι οδηγεί την πόλη ΜΠΡΟΣΤΑ. Τέθηκαν οι βάσεις για μία κουλτούρα διαλόγου, η οποία θεωρούμε ότι θα ωφελήσει την πόλη μας, στο μέλλον. Η απλή αναλογική απαιτεί συγκλήσεις και αυτή η προεκλογική εκστρατεία οδηγεί σε συγκλήσεις την πόλη για το μέλλον της. Εμείς είμαστε απολύτως ανοιχτοί στο διάλογο, με πρόσωπα ή συλλογικότητες.

3. Η δική μας προσπάθεια, δεν είχε την εκλογική καταγραφή, που αντιστοιχεί στην απήχησή μας. Η μεγάλη διαφορά, που υπάρχει στο ποσοστό μας, και στον αριθμό των ψήφων μας στις κοινοτικές εκλογές, σε σχέση με τις Δημοτικές, αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός μας, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πίεση των τελευταίων ημερών και συμπιέστηκε εκλογικά. Οι οργανωτικές μας ανεπάρκειες υπήρξαν καθοριστικές και δεν στάθηκε ικανή η επικοινωνιακή και πολιτική μας υπεροχή να τις καλύψουν.

4. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν. Έχουμε δύο έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται να δούμε πόσες θα έχουμε στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Κερατσινίου. Οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη όσων μας εμπιστεύθηκαν και να είμαστε παραγωγικοί για την πόλη και του Δημότες.

5. Ο συνδυασμός ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, δεν αποτελεί μία συγκυριακή προεκλογική συσπείρωση. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο οργάνωσης και να δημιουργήσουμε στην πόλη τους όρους μίας μεγάλης Αλλαγής. Ερχόμαστε για υπηρετήσουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Ερχόμαστε να υπηρετήσουμε την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη. Ερχόμαστε να εγγυηθούμε ότι η πόλη θα μπει σε μία νέα εποχή. Για αυτό και συνεχίζουμε τη λειτουργία και την πορεία μας, μέχρι και τις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

6. Για αυτό το φθινόπωρο πραγματοποιούμε ιδρυτική Συνδιάσκεψη, της παράταξής μας, ανοιχτή σε κάθε πολίτη που ανήκει πολιτικά και οργανωτικά στο Δημοκρατικό τόξο. Η πρότασή μας, δεν υπακούει σε κομματικά στεγανά, καλεί τους πολίτες σε μία συμπαράταξη στο πλαίσιο μίας ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ παράταξης. Πρόεδρος της Συνδιάσκεψης και εγγυητής της τήρησης του αδιάβλητου των διαδικασιών θα είναι ο κύριος Λάλος Κανέλλος. Υπεύθυνος Οργάνωσης της Συνδιάσκεψης ο κύριος Ανδρέας Κρεμμύδας. Υπεύθυνος συγγραφής διακήρυξης ο κύριος Μανώλης Γλαμπεδάκης, Υπεύθυνος Προγραμματικών Θέσεων ο κύριος Μουστάκης Αποστόλης, Υπεύθυνος συγγραφής καταστατικού ο κύριος Δημήτριος Γκιώνης, Υπεύθυνη Μητρώου Μελών η κυρία Ζωή Ζέρβα. Στο πλαίσιο της πορείας προς τη συνδιάσκεψη θα συγκροτηθούν αντίστοιχες επιτροπές, στις οποίες όλα τα μέλη του συνδυασμού θα κληθούν να συνεισφέρουν. Για την κάλυψη των εξόδων της συνδιάσκεψης θα υπάρξει οικονομική εξόρμηση, με ευθύνη του κυρίου Βασίλη Παππά, οικονομικού διαχειριστή κατά το νόμο του συνδυασμού.

7. Ο Συνδυασμός μας, θα εκλέξει όργανα, με βάση το καταστατικό που θα εγκριθεί από τη συνδιάσκεψή μας, θα έχει για την οργανωτική λειτουργία συντονιστή, πρόσωπο διαφορετικό από εμένα, και θα οργανώσει, όπως οφείλει, μία εξωστρεφή παρουσία στην πόλη μας. Την άνοιξη του 2022, θα αποφασίσει, με διαδικασία που καταστατικά θα προβλεφθεί, την αυτόνομη ή όχι εκ νέου κάθοδό του, και εφόσον συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές, με ανοιχτή προκριματική διαδικασία θα επιλέξει τον υποψήφιο Δήμαρχο. Σε αυτή τη διαδικασία, είναι αυτονόητο, ότι θα είμαι ΠΑΡΩΝ. Όπως μπορεί να είναι και όποιος άλλος επιθυμεί.

8. Προσωπικά, δεν δείλιασα ποτέ στα δύσκολα. Δεν φυγομάχησα, δεν αναζήτησα άλλοθι, δεν κρύφθηκα και δεν κρύβομαι. Προσωπικά ζω για τον αγώνα, την ομορφιά του αγώνα, που τον δίνω πάντα ευθέως, ανοιχτά και αντρίκια. Έχω βαθειά πεποίθηση ότι ιστορία γράφουν οι παρόντες.

9. Δεν θα υποδείξουμε στους πολίτες ποιον θα επιλέξουν μεταξύ του κυρίου Βρεττάκου και του κυρίου Διαλινάκη. Όχι γιατί κρατάμε ίσες αποστάσεις. Αφενός το αποτέλεσμα έχει ήδη προδικαστεί, αφετέρου διότι με τον έναν έχουμε βαθειά προγραμματική διαφωνία, με το δεύτερο μας χωρίζει το γεγονός ότι ο συνδυασμός του φέρνει βαθειά στη σκιά του χθες. Εμείς βρισκόμαστε σε ρήξη με αυτό το χθες της πόλης. Δεν δεσμεύουμε τα μέλη του συνδυασμού μας, ως προς την έκφρασή τους. Δηλώνουμε όμως, δεν θα συνδιοικήσουμε με όποιον και αν εκλεγεί, θα διεκδικήσουμε όμως την υλοποίηση πολιτικών που θεωρούμε ωφέλιμες για την πόλη και τους πολίτες.

 
Top