Στην αρχή μας το είπαν "φαινόμενο του θερμοκηπίου". Έπειτα το διόρθωσαν σε "υπερθέρμανση του πλανήτη". Κι όταν διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει "υπερθέρμανση", αλλά μόνο μια απολύτως φυσιολογική, πολύ ελαφρά θέρμανση, το γύρισαν σε "κλιματική αλλαγή", προκειμένου να πιάνει τα πάντα μέσα: βρέχει; "κλιματική αλλαγή"! Δεν βρέχει; "κλιματική αλλαγή"! Ζέστη; "κλιματική αλλαγή"! Κρύο; "κλιματική αλλαγή"! Στο μυαλό των νέων παιδιών κατήργησαν ακόμα και την εναλλαγή των εποχών, πάει πια "ο βοριάς που τ' αρνάκια παγώνει".


Μόνο που ο βοριάς επιμένει να φυσά και η τελευταία τρέλα που μας σερβίρουν είναι πως λόγω "υπερθέρμανσης του πλανήτη" χιονίζει "ασυνήθιστα" περισσότερο στην Ανταρκτική. 


Η ιστορία είναι απλή: ερευνητές της ΝΑΣΑ και της Βρετανικής Αποστολής στην Ανταρκτική εξέτασαν 53 πυρήνες πάγου στην Ανταρκτική και διαπίστωσαν πως η μέση χιονόπτωση κατά την 1η δεκαετία του 21ου αιώνα (δηλαδή στη φουλ "υπερθέρμανση") είναι 10% μεγαλύτερη απ' την αντίστοιχη δεκαετία του ...19ου αιώνα (πριν τη βιομηχανική επανάσταση). 

Όπως μάλιστα επεσήμαναν, ο τωρινός ρυθμός χιονόπτωσης είναι ασυνήθιστος για τα τελευταία 200 χρόνια. 

Η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature Climate Change.




Φυσικά έσπευσαν να μετριάσουν το εξαιρετικά άβολο για την κλιματική απάτη νέο εύρημα, συμπληρώνοντας πως ...
το ασυνήθιστα πολύ χιόνι δεν αρκεί να υποκαταστήσει τη συνολική απώλεια πάγου της Ανταρκτικής. Μόνο που η απώλεια πάγου της Ανταρκτικής πολύ πρόσφατα αποδίδεται πλέον σε μια σειρά τουλάχιστον 91 νέων ηφαιστείων, που δεν ήταν γνωστά και ο εντοπισμός τους δημοσιεύθηκε μόλις το Μάιο 2017. Μέχρι τότε τα γνωστά ηφαίστεια ήταν μόλις 47.



Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.



Κι ακόμα πιο πρόσφατα, μόλις το Νοέμβριο 2018, έγινε γνωστή η "αναπάντεχη" ανακάλυψη μεγάλης πηγής γεωθερμικής θερμότητας στο Νότιο Πόλο, η οποία λιώνει από κάτω τον πάγο. Είχα λοιπόν πολύ δίκιο τον Αύγουστο του 2017 όταν έγραφα πως "Πριν από μερικούς αιώνες τα τότε "σύγχρονα μοντέλα" επέμεναν ότι η Γη ΔΕΝ γυρίζει. Τα τωρινά "σύγχρονα μοντέλα" έχουν αποτύχει παταγωδώς να προβλέψουν ο,τιδήποτε, καθώς δεν ξέρουν την τύφλα τους για το τι συμβαίνει στον πλανήτη." Κι ενώ στο IPCC του ΟΗΕ δεν ξέρουν την τύφλα τους, κάνουν υποδείξεις για παγκόσμια επιβολή φόρου άνθρακα, θέλουν να φορολογήσουν την ίδια την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη! 

http://greeklignite.blogspot.com
 
Top