Νέα ψυχολογική έρευνα απαντά και τα αποτελέσματα μάλλον δεν αρέσουν σε κανέναν....
Ο μαζοχισμός περνά σε άλλο level και το “είναι πολύ καλό παιδί για μένα” παίρνει σάρκα και οστά. Ποιους άνδρες αποφεύγουν οι γυναίκες; Τα καλά, ευγενικά παιδιά και τους πολύ έξυπνους, σύμφωνα με νέα ψυχολογική έρευνα που ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει τις υποψίες μας…

Η έρευνα απέδειξε πως ενώ το να είναι κάποιος έξυπνος και χαλαρός είναι χαρακτηριστικά που όλοι ψάχνουν σε έναν σύντροφο, είναι πιθανό, όμως, αυτά να τα έχεις σε υπερβολικό βαθμό και οι γυναίκες να ξενερώσουν!

Η μελέτη ανακάλυψε πως ενώ άντρες και γυναίκες βρίσκουν ελκυστικούς τους συντρόφους που είναι έξυπνους και πιο chill, οι γυναίκες κάπου το χάνουν και δεν θέλουν υπερβολική δόση από αυτό. Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας και όχι δεν αστειευόμαστε.

Παράλληλα, δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική η φυσική κατάσταση ενώ περισσότερο μετράει το να είναι ο άλλος γοητευτικός κι όχι αν έχει…κοιλιακούς! Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology και πραγματοποιήθηκε από τους Gilles Gignac και Clare Starbuck  από Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.

Τι έδειξε, λοιπόν, για το ποιους άνδρες αποφεύγουν οι γυναίκες; Οι ερευνητές εξέτασαν ένα δείγμα από 214 Αυστραλούς φοιτητές με το 70% να είναι γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας 19 ετών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο έπρεπε να απαντήσουν για τα χαρακτηριστικά που οι άνθρωποι εκτιμούν σε μια ρομαντική σχέση.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκαν σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση, την εξυπνάδα, την ευγένεια και το να είναι ο άλλος χαλαρός. Στην ερώτηση που αφορούσε την ευγένεια οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαντήσουν πόσο τους ελκύουν οι σύντροφοι που ήταν περισσότερο ευγενικοί από το 1% του πληθυσμού.

Στη συνέχεια τους έγινε η ίδια ερώτηση αυξάνοντας το ποσοστό σε 10%, 25%, 50%, 75%, 90% και 99% του πληθυσμού (περισσότερο ευγενικός). Για κάθε ποσοστό οι συμμετέχοντες έπρεπε να αναφέρουν πόσο ελκυστικό τον βρίσκουν, από “καθόλου ελκυστικό” μέχρι “πάρα πολύ ελκυστικό”.

Το αποτέλεσμα; Αφού ανέλυσαν τα αποτελέσματα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες κυρίως (αφού αποτελούσαν το 70% των συμμετεχόντων), δεν θέλουν έναν άντρα πολύ ευγενικό και πολύ έξυπνο!

Τι να πούμε εμείς τώρα κορίτσια;; Ας δικαιολογήσουμε το μικρό της ηλικίας τους…
Πηγή
 
Top