ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΦΥΤΕΨΕΙ Ο ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΛΕΒΑΝΤΕΣ...ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ...

Ο άλυτος γρίφος της δυσοσμίας εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους κατοίκους στις περιοχές του Κερατσινίου Λιπάσματα, Χαραυγή και Ευγένια, αλλά και του δήμου Πειραιά, κυρίως στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου, στο λιμάνι.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για αναπνευστικά προβλήματα, που -όπως αναφέρουν- πολλές φορές οδηγούν σε ασφυξία.

Το θέμα δεν προέκυψε τώρα λέει ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου. «Κατά περιόδους εδώ και τρία χρόνια αναδύονται με ένταση βαριές μυρωδιές που μας οδηγούν στο κλείσιμο των παραθύρων».

«Μυρίζει πετρέλαιο», φωνάζει ένας ηλικιωμένος και συμπληρώνει αναστενάζοντας: «Πήγαινε στη Δεξαμενή, δίπλα στο γήπεδο της γειτονιάς μας, κι αν αντέξεις παραπάνω από δέκα λεπτά έλα να σου δώσουμε συγχαρητήρια».

«Το είδος του ρυπαντικού φόρτου το γνωρίζουν», μας λέει ένας εκπαιδευτικός και αναφερόμενος στην Πολιτεία, πρόσθεσε φανερά απογοητευμένος: «Δεν κάνουν όμως τίποτα».

«Ποτίζουν τα παιδιά μας κι εμάς τους ίδιους με δηλητήριο και μας κόβουν το δικαίωμα στο οξυγόνο», ανέφερε εξοργισμένη μία ηλικιωμένη, η οποία διαμαρτύρεται ταυτόχρονα για συχνούς πονοκεφάλους, τους οποίους η ίδια αποδίδει στη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Κάποιοι εργαζόμενοι για να αποφορτίσουν το κλίμα ακούγοντας τη συζήτησή μας, έξω από το περίπτερο, ρώτησαν -με αρκετή δόση ειρωνίας- πώς λέγεται το συγκεκριμένο άρωμα για να το αγοράσουν κι όταν τους κοιτάξαμε με έκπληξη μας είπαν σοβαρά ότι δεν πιστεύουν πως θα αλλάξει κάτι και γι αυτό επιστρατεύουν το χιούμορ για να μη φτάσουν στα όρια της απελπισίας.

«Όλοι ξέρουν, αλλά βοήθεια από πουθενά γιατί για άλλη μία φορά το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», παρενέβη με νόημα μία μοδίστρα από τη γειτονιά.

Εν κατακλείδι, οι γειτονιές ασφυκτιούν από τις έντονες δυσοσμίες και τη ρύπανση.

Δυστυχώς, οι μυρωδιές που αναδύονται από την 8η Ανθοκομική Έκθεση στο Πασαλιμάνι, δεν κατάφεραν να σκεπάσουν τη δυσοσμία που επικρατεί στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα.
via



ΣΣ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΛΕΒΑΝΤΕΣ Ο ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ...
 
Top