Αγαπητά ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ,
αν δεν σας κάνει κόπο και για να διευκολυνθεί η ενημέρωση του κόσμου...
δημοσιεύστε την καταγγελία, ώστε να ενημερωθεί, όσο το δυνατόν, περισσότερος κόσμος.

Οσοι μένετε σε περιοχές κοντά στον Πειραιά, δηλαδή σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Αμφιάλη και γειτονικές περιοχές, να προσέχετε ιδιαίτερα γιατί δραστηριοποιείται στην περιοχή κύκλωμα ληστειών και απαγωγών.

Συγκεκριμένα, μετά από ληστεία σε συγγενικό πρόσωπο και σε γείτονα του, συζητήσαμε και έχουμε ένα μοτίβο για το πως περίπου κινείται το κύκλωμα.
Η τακτική τους είναι η εξής: αρχικά ένας δικός τους χτυπάει το κουδούνι σας και εμφανίζεται ως υπάλληλος του ΟΤΕ, της ΔΕΗ ή άλλης υπηρεσίας.
Σας ζητάει να του ανοίξετε για να κρατήσει τα στοιχεία σας για μια "προσφορά" που δικαιούστε ή για να επιδιορθώσει μια "βλάβη" την οποία ποτέ δεν έχετε δηλώσει.
Στη συνέχεια κρατάει τα στοιχεία που θα του δώσετε και ταυτόχρονα εξερευνάει τον χώρο για τυχόν κάμερες, συναγερμό και φυσικά για πράγματα αξίας που υπάρχουν στο σπίτι.
Αφού εντοπίσει το επόμενο θύμα του (ηλικιωμένους, φοιτητές που λείπουν από το σπίτι, σπίτια με αντικείμενα μεγάλης αξίας κλπ), πιθανότατα χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου που του δώσατε για να σιγουρευτεί πως δεν θα είστε στο σπίτι τη στιγμή που θα γίνει η ληστεία.

Όσα γράφω είναι στοιχεία που ταιριάζουν στις ληστείες που έγιναν σε συγγενή και σε γείτονα του. Κάποιος τους χτύπησε αρχικά την πόρτα προσποιούμενος υπάλληλο δημόσιας υπηρεσίας, στη συνέχεια, αφού τους είχαν ανοίξει και έδωσαν τα στοιχεία τους, λάμβαναν σχεδόν καθημερινά, κλήσεις από απόρρητο αριθμό όπου κάθε φορά ο ομιλών εμφανιζόταν είτε ως εταιρία δημοσκόπησης, είτε ως υπάλληλος που προσέφερε προσφορές. Μερικές μέρες αργότερα, αφού γνώριζαν πότε το θύμα ήταν μόνο τού ή το σπίτι ήταν άδειο, γινόταν η ληστεία και στη συνέχεια οι κλήσεις, ως δια μαγείας, σταματούσαν.

Προσοχή λοιπόν που ανοίγετε, ειδικά στις περιοχές του Πειραιά, όπου το συγκεκριμένο κύκλωμα δρα εδώ και τρία χρόνια, τουλάχιστον. Σε συζητήσεις που έχω με γνωστούς σε άλλες πόλεις, υπάρχουν υποψίες πως παρόμοια κυκλώματα δρουν σε απαγωγές και βιασμούς.

Ενημερώστε ηλικιωμένους, φοιτητές και άτομα ευπαθών ομάδων, πως δραστηριοποιείται το συγκεκριμένο κύκλωμα και εξηγήστε τους πως ποτέ και για κανένα λόγο δεν θα στείλει η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ ή άλλη υπηρεσία κάποιον υπάλληλο τους στο σπίτι για να σας ενημερώσει για προσφορές ή για βλάβες, χωρίς να έχει υπάρξει πρώτα επίσημη ενημέρωση από την κάθε εταιρία. Οι εταιρίες θα στείλουν στο σπίτι σας υπάλληλο μόνο αν το έχετε ζητήσει εσείς. Αν υπάρχει πραγματική βλάβη στην περιοχή και χρειαστεί να χτυπήσει το κουδούνι σας υπάλληλος τέτοια εταιρίας, θα υπάρχει στη γειτονιά παρκαρισμένο και το όχημα της κάθε εταιρίας (ΟΤΈ, ΔΕΗ κλπ).
Σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται ξεκάθαρα για ύποπτη συμπεριφορά που πρέπει να αναφερθεί στην αστυνομία για κάθε ενδεχόμενο.

Σε περίπτωση που σας χτυπήσουν το κουδούνι εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι που προσφέρουν προσφορές, που θέλουν να σας φτιάξουν βλάβες που δεν έχετε δηλώσει ή ακόμα και ως "αστυνόμοι" που θέλουν λεφτά για να σας βοηθήσουν, ενημερώστε αμέσως την αστυνομία και δώστε όσο το δυνατόν αναλυτικότερη περιγραφή του ατόμου που σας χτύπησε το κουδούνι.

Όσα γράφω, τα γράφω με κάθε επιφύλαξη και με σκοπό την ενημέρωση και την ασφάλεια όλων μας.

Αναγνώστης
 
Top