Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη την Κυριακή στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Οι Πειραιώτες με γκολ του Ένγκελς στο 51ο λεπτό επιβλήθηκαν ...με 1-0 του «δικεφάλου» του Βορρά και αναρριχήθηκαν στη δεύτερη θέση, όπου ισοβαθμούν με την ΑΕΚ (έχει ένα ματς λιγότερο) ένα βαθμό Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 1-0 του «δικεφάλου» του Βορρά και αναρριχήθηκαν στη δεύτερη θέση, όπου ισοβαθμούν με την ΑΕΚ (έχει ένα ματς λιγότερο) ένα βαθμό μακριά από τους Θεσσαλονικείς...μακριά από τους Θεσσαλονικείς.


Ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά από τα καρέ των δύο γκολκίπερ στο πρώτο ημίχρονο, κι έτσι μοιραία οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 0-0.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά ήταν καλύτερος στο πρώτο 25λεπτο και βρήκε διαδρόμους προς την περιοχή του Προτό με επιθέσεις από τα άκρα, εντούτοις μετά το 30' οι ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν πιέζοντας ψηλά στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 51ο λεπτό με τον Ένγκελς. 

Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Οφόε έκανε γύρισμα, ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά, ο Βαρέλα έδιωξε πάνω στην γραμμή και στην επαναφορά ο Ένχελς την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ακολούθως τα αίματα άναψαν στον αγωνιστικό χώρο και κάλλιστα ο Κομίνης θα μπορούσε να αποβάλει αρχικά τον Μαουρίτσιο, ο οποίος θα έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή τράβηξε τον αντίπαλό του και εν συνεχεία τον Ανσαριφαλντ, που έπειτα από αψιμαχία που είχε με τον Σαμπράνο τον πάτησε στο πόδι.


Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0

Γκολ: 51' Ένχελς (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), Σισέ (Ολυμπιακός), Ανδρούτσος (Ολυμπιακός), Μάτος (ΠΑΟΚ), Tσίμιροτ (ΠΑΟΚ), Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ), Πάρντο (Ολυμπιακός), Οφόε (Ολυμπιακός)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (86' Ζντίελαρ), Ανδρούτσος (69' Μάριν), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος Λέοβατς (79' Μπίσεσβαρ), Ζαμπράνο, Βαρέλα,Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (62' Σάκχοφ), Κάμπος (69' Μακ), Πέλκας, Καντουρί, Πρίγιοβιτς.

Η ομάδα του Πειραιά υπολείπεται ήδη τέσσερις βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας και ως εκ τούτου δεν έχει περιθώρια για περαιτέρω απώλειες απέναντι στον «δικέφαλο» του Βορρά, που φιγουράρει στην πρώτη θέση.

Άλλωστε οι πρωταθλητές Ελλάδας αγνοούν τη νίκη εντός έδρας από τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΛ και θέλουν να σπάσουν αυτό το αρνητικό σερί στο φαληρικό γήπεδο απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα παραταχθεί αποφασισμένος για το «διπλό», στην προσπάθεια που κάνει για τον τίτλο.

Στην αντίπερα όχθη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου την περυσινή σεζόν ο δικέφαλος του Βορρά πλέον στοχεύει στον τίτλο και θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία απόψε για να αποδείξει ότι, όχι μόνο θέλει, αλλά μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Διαιτητής του ντέρμπι είναι ο Γιώργος Κομίνης με βοηθούς τους Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Πετρόπουλο (Αρκαδίας,) ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Παπαπέτρου.






Το Καραϊσκάκη... φλέγεται μετά το 1-0 του Ολυμπιακού















Η άφιξη των ομάδων στο Καραϊσκάκη


Oι παίκτες των δύο ομάδων τα είπαν σε φιλικό κλίμα πριν το ντέρμπι


Ο Μίχελς




Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής

Ο Κριστιάν Καρεμπέ



H αποστολή του ΠΑΟΚ τη στιγμή της άφιξής της στο Καραϊσκάκη



Ο Ελ Καντουρί


Φωτογραφίες: eurokinissi
 
Top