Αύγουστο στην Αθήνα ; Ε, και ! Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ακόμη και να απολαύσουμε μοναδικές αποδράσεις σε όμορφες παραλίες που περισσότερο θυμίζουν αιγαιοπελαγίτικα νησιά, παρά… Αττικό τοπίο ! Έτσι, λοιπόν, παίρνουμε την παρέα μας και δραπετεύουμε για μαγικά απογευματινά μπάνια ( για όσους εργάζονται, βεβαίως, βεβαίως) στην καταπληκτική παραλία της Ψάθας ! Όσον αφορά στα Σαββατοκύριακα; Ε, ούτε λόγος ! Φεύγουμε για Ψάθα και αφήνουμε πίσω μας «μαύρη πέτρα»… 

Γράφει ο Goldentraveller [Goldentraveller.org]


Η παραλία της Ψάθας, οφείλει το όνομά της στο φυτό ψαθί-βούρλο που φύεται στο παρακείμενο έλος σύμφωνα με τον λαογράφο Μ. Παιδούση. Απέχει 66 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας αλλά είναι εύκολα προσβάσιμη. Περιτριγυρίζεται από τα καταπράσινα πευκόφυτα δάση του Κιθαιρώνα και αποτελεί για εμάς του www.goldentraveller.org ίσως τον πλέον βολικό τόπο για σύντομες αποδράσεις.
 

Ο κόλπος της Ψάθας απλώνεται ανοιχτός και γαλάζιος. Η θαλασσινή αυτή γωνιά ήταν μόλις πριν από λίγα χρόνια ένας από τους ξεχασμένους παραδεισένιους τόπους της Αττικής. Η υπέροχη ακρογιαλιά με το πολύχρωμο βοτσαλάκι και τα βαθυγάλαζα νερά, με τα πυκνά πευκοδάση ολόγυρα, αποτελούσε το καταφύγιο των ψαράδων και των κάθε λογής αναχωρητών. Σήμερα βέβαια τα πράγματα έχουν ριζικά αλλάξει. Το καλοκαίρι η περιοχή «πνίγεται» από τον κόσμο 

 

Η προσέγγιση της περιοχής γίνεται τόσο από τα Μέγαρα, όσο και από την παλιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Θα σας προτείνουμε να πάτε μέσω Μεγάρων χρησιμοποιώντας την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου κάνοντας περίπου μια ώρα διαδρομή.. 

 

Στον κόμβο των Μεγάρων θα αφήσετε πίσω την εθνική οδό και θα κατευθυνθείτε προς Αλεποχώρι (υπάρχουν ταμπέλες). Από το Αλεποχώρι ο δρόμος κινείται παραλιακά αφήνει πίσω τα τελευταία σπίτια του παραθεριστικού οικισμού και τραβά βόρεια για τον τελικό προορισμό, την Ψάθα. 

 

 

 
Top