Η επιλογή προορισμού και η οργάνωση των καλοκαιρινών διακοπών είναι σίγουρα αγαπημένη ασχολία για πολλούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι που φτάνει κανείς στην αμηχανία του να φτιάξει τις βαλίτσες του. Δεν ξέρεις τι να πάρεις μαζί σου ασχέτως της διάρκειας των διακοπών και πάντοτε καταλήγει να μην κλείνει.

Η διαδικασία για να φτιάξει κανείς τις αποσκευές του όμως είναι πολύ απλός από ό,τι δείχνει και μπορεί να γίνει και πολύ πιο διασκεδαστικός αρκεί να υπάρχει τρόπος! Ας δούμε τα βασικότερα tricks και μέσα για αυτό:

Σκέψου τι δεν θες: Το πρώτο βήμα είναι να οργανώσεις την βαλίτσα σου στο μυαλό σου. Πριν αρχίσεις να την παραγεμίζεις με πράγματα σκέψου ποια είναι τα αναγκαία και ποια κυρίως πράγματα δεν θα χρησιμοποιήσεις ή μπορείς να προμηθευτείς από τον προορισμό σου.
Ξεκαθάρισε που πηγαίνεις: Αν δεν έχεις αποφασίσει και τον προορισμό σου, για έναν λόγο παραπάνω! Όμως, έχοντας κλείσει εισητήρια και έχοντας προορισμό στον νου, για να ξέρεις τι θα πάρεις μαζί σου, πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις εκεί.
Φτιάξε μια πραγματική λίστα: Χώρισε την λίστα σου σε κατηγορίες βάσει των πραγμάτων που έχεις αποφασίσει ό,τι χρειάζεσαι. Έχοντας τα πράγματα μπροστά σου μπορείς να δεις αν είναι πολλά (που σίγουρα είναι). Άρχισε τις αφαιρέσεις.
Τακτοποίησε: Είναι πολύ σημαντική η κατανομή των πραγμάτων στην βαλίτσα σου. Βάλτα μέσα όλα προσεκτικά και σε σειρά. Έτσι θα εξοικονομήσεις χώρο, ίσως και για το… κάτι παραπάνω.
rizopoulospost.com
 
Top