Οι δρόμοι Μύτικας-Πάλαιρος και Μύτικας-Αστακός(και γενικότερα οι δρόμοι στο Ξηρόμερο αλλά και προς Άκτιο-Βόνιτσα)έχουν από πολλά χρόνια ένα …ενδιαφέρον και  άκρως επικίνδυνο ζήτημα. Τις αδέσποτες αγελάδες(αλλά και άλλα ζώα) που εμφανίζονται ξαφνικά στον δρόμο και μπορούν να γίνουν αιτία ακόμη και δυστυχήματος.
Έχουν υπάρξει περισσότερες από μια περιπτώσεις σύγκρουσης οχήματος με αγελάδα(ή και άλογο!) ακόμη και μέσα στο ίδιο εικοσιτετράωρο! Αυτοκίνητα έχουν γίνει σμπαράλια και ακόμη και ηλικιωμένοι οδηγοί έχουν αναγκαστεί να πάρουν σε κλάσματα δευτερολέπτου αποφάσεις κρίσιμες για την ζωή τους.
Πολλοί αναγνώστες του agrinionews.gr επικοινωνούν αυτές τις μέρες και μεταφέρουν ότι δεν πρόκειται πια για κάποιο γραφικό φαινόμενο αλλά για θέμα που απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες έντονα.
Να σημειωθεί ότι άλλοι δήμοι (όπως παλιότερα ο δήμος Καλαμάτας )έχουν φτάσει ακόμη και σε μηνύσεις  κατά αγνώστων για ανάλογες περιπτώσεις θεωρούμενων ως οικόσιτων ζώων που περιφερόταν στους δρόμους και προκαλούσαν ατυχήματα ή δυστυχήματα. Αν ανατρέξει ,δε, κανείς στα τοπικά site θα δει αναφορές στο θέμα από την απαρχή τους κάπου 15 χρόνια πριν!
Δυστυχώς, αυτές τις μέρες που η κίνηση είναι αυξημένη τα πράγματα χειροτερεύουν και πλέον έχουν δοθεί στην ευρύτερη περιοχή δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, το αεροδρόμιο στο Ακτίο φέρνει κόσμο και η Λευκάδα έχει βουλιάξει από κόσμο και από κρατήσεις.
 
Top