ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ!- Αγωνιώδεις προσπάθειες απο 3 αεροσκάφη 1 ελικόπτερο και 22 οχήματα με 72 πυροσβέστες αλλά και πολλούς κατοίκους του νησιού ...

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλο το βράδυ της Παρασκευής οι πυροσβέστες στα Κύθηρα με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί λίγες ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εικόνα της φωτιάς είναι λίγο καλύτερη καθώς δεν απειλήθηκαν σπίτια.



Μόνη ελπίδα τα εναέρια μέσα:

Με το που ξημέρωσε στη «μάχη» ξεχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και πραγματοποιούν ρίψεις νερού 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ενισχυμένες οι επίγειες δυνάμεις:
Τις επίγειες δυνάμεις αποτελούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά σημειώνεται πως ξέσπασε στις 11 το πρωί της Παρασκευής, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου και οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.



Ο δήμαρχος της περιοχής ο οποίος μίλησε στο zougla.gr υποστηρίζει πως η αιτία της πυρκαγιάς είναι πιθανόν κάποιο τσιγάρο, διότι - σύμφωνα με τον ίδιο - ξεκίνησε σε έκταση δίπλα στο νοσοκομείο.

Επικεφαλής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι ο Αρχιπύραρχος της Τρίπολης κ. Λαρέζος, ενώ στο νησί βρίσκεται και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος με πολύ μεγάλη ενίσχυση από την υπόλοιπη Χώρα. 


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση - Ενισχύθηκε το προσωπικό της ΔΕΗ:

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε ορισμένες περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ρεύμα, λόγω της πυρκαγιάς. 

Το προσωπικό της ΔΕΗ ενισχύθηκε ήδη από την Πελοπόννησο και αυτή τη στιγμή παλεύει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, καθώς κάηκαν πολλές κολώνες στην περιοχή της Σκληρής.
Οι δυνατοί άνεμοι σήμερα έχουν κοπάσει σε σχέση με χθες, βοηθώντας το έργο των πυροσβεστών.
Σημειώνεται πως φωτιά κατέκαψε την περιοχή Αρωνιαδίκων -Πιτσινάδες, όπου διετάχθη εκκένωση του χωριού, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς Αραιούς και Μυλοπόταμο ενώ υπήρχαν μέτωπα και σε Πρελεγκιάνικα και Ντουριάνικα.   πηγή
 
Top