«Ο Φορέας Διαχείρισης καλεί εθελοντές να λειτουργήσουν  μουσεία και βιβλιοθήκες της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου»


Για 2η συνεχή χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου ζητά εθελοντές για την υλοποίηση Εθελοντικού Προγράμματος που αφορά την «Λειτουργία μουσειακών ή εκθεσιακών χώρων στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου».
Το Εθελοντικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίηση που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης και έχει στόχο την λειτουργία χώρων που ανήκουν σε τοπικούς συλλόγους ή ΟΤΑ της περιοχής και παρόλο που διαθέτουν αξιόλογες προσωπικές συλλογές, φωτογραφικές εκθέσεις, βιβλιοθήκες κ.α. παραμένουν ανενεργοί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ηλικίας 18 - 50 ετών, που είναι ασφαλισμένος σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα, είναι υγιής και :
• επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της μεγαλύτερης χερσαίας προστατευόμενης περιοχής της χώρας μας
• να ενημερωθεί και να ενημερώσει τους επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου
• να συμβάλει στην λειτουργία και ανάδειξη χώρων που δημιουργήθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι για να προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό των διαφόρων περιοχών του Εθνικού Πάρκου
Οι εθελοντές θα προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία για 10 ημέρες από τις 8 έως και τις 17 Αυγούστου 2017.  
Η διαμονή τους θα είναι δωρεάν σε χώρους εντός της προστατευόμενης περιοχής, ενώ με μέριμνα του Φορέα Διαχείρισης θα γίνει η μεταφορά τους στους οικισμούς όπου θα διαμένουν και θα απασχολούνται.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν έως και τις 2 Αυγούστου  συμπληρωμένη την Αίτηση Συμμετοχής στην Υπηρεσία του Φορέα Διαχείρισης στο email:pindos.np@gmail.com ή στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων στο fax: 24620 87564.
Η σχετική Ανακοίνωση καθώς και η Αίτηση Συμμετοχής βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης: http://pindosnationalpark.gr/%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%82/

 
Top