Πήγαινε τώρα στη Φολέγανδρο, με την πιο αυθεντική και αναλλοίωτη κυκλαδική ομορφιά. Δες έναν οικισμό σαν έργο τέχνης, γλέντα στις γιορτές του νησιού και πήγαινε για μπάνιο σε παραλία με μοναδική ομορφιά.
Οικισμός σαν ζωγραφιά στο Κάστρο της Χώρας
Φτάσε στον πανέμορφο οικισμό στο Κάστρο της Χώρας. Απόλαυσε τη μεσαιωνική αύρα, τον οικισμό που μοιάζει πραγματικά με ζωγραφιά. Ασε να σε ταξιδέψουν τα μαγικά κατάλευκα σπίτια της, τα γραφικά δρομάκια και τα πολύχρωμα πορτοπαράθυρα που δημιουργούν ένα φανταστικό γαλανόλευκο τοπίο. Προχώρα ακόμα λίγο και συνάντησε την εκκλησία της Παντάνασσας απ όπου θα δεις την υπέροχη θέα ως τη Μήλο, την Κίμωλο και τη Σίφνο.

Ανω Μεριά: Το πιο αυθεντικό χωριό των Κυκλάδων
Πήγαινε στην Ανω Μεριά το πιο αυθεντικό χωριό των Κυκλάδων με πανέμορφους γραφικούς δρόμους, χαμογελαστούς και φιλόξενους ντόπιους που βολτάρουν καβάλα στα γαϊδουράκια τους. Δες τα σπίτια να ακροβατούν στη ράχη του βουνού την ώρα που ο χρόνος μοιάζει να μην υπάρχει. Πρόκειται για ένα πραγματικά αυτόνομο χωριό με το κάθε σπίτι να έχει το φούρνο, το κελάρι, το αλώνι και τον κήπο του.

Στο Κάτεργο οι βουτιές είναι μοναδικές
Βρες κυκλαδίτικη ομορφιά και στη θάλασσα της Φολεγάνδρου με την παραλία Κάτεργο να κλέβει την παράσταση. Με γαλαζοπράσινα νερά, καφέ βότσαλο και ομορφιά που μαγνητίζει. Φτάσε εκεί είτε οδικώς είτε με κάποιο από τα εκδρομικά σκάφη που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια με αφετηρία το Καραβοστάση. Εξίσου απόμερες είναι οι παραλίες Αγιος Νικόλαος (με βοτσαλάκι) και Λιβαδάκι (πετραδάκι και βράχια) που βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού και προσεγγίζονται πάλι με εκδρομικό πλοιάριο.

Γλέντι στις γιορτές της Φολεγάνδρου
Ξενύχτησε και γλέντα στις γιορτές της Φολεγάνδρου. Πήγαινε Ιούλιο στο νησί και επισκέψου τα στενά του Κάστρου εκεί όπου κάθε Ιούλιο φέρνουν μοναδική διασκέδαση με παραστάσεις, συναυλίες και ταινίες. Στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου δες διάφορες εκθέσεις με ποικίλη θεματολογία. Πραγματικά η συναυλία κρουστών οργάνων στο εσωτερικό του Κάστρου κάτω από την πανσέληνο αποτελεί μοναδική εμπειρία!
 autotriti.gr
 
Top