Τις πληγές της μετρά η Κως μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, με τις αρχές να δίνουν μάχη με τον χρόνο για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών σε κτίρια και μνημεία. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ...
περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν. Από την ώρα του σεισμού τα ξημερώματα της Παρασκευής, περισσότεροι από 200 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί, πολλοί από τους οποίους μεγαλύτεροι των 3 Ρίχτερ.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγάλο μέγεθος του 6,6 έχει εξαντλήσει από ότι φαίνεται το δυναμικό του ρήγματος που ενεργοποιήθηκε, αλλά και της μεγάλης μετασεισμικής δραστηριότητας με κάνει να πιστεύω πως ήταν ο κύριος σεισμός», ανέφερε σε δηλώσεις του ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. Ο ίδιος πάντως επισήμανε ότι «τις επόμενες ημέρες πρέπει να περιμένουμε πολύ ισχυρούς μετασεισμούς. Το μέγεθος των οποίων μπορεί να φτάσει και το 6».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ερευνητικής ομάδας Γεωλογίας των σεισμών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που δημοσιοποίησε ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Σπύρος Παυλίδης, «το ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό (Μ=6.6) της Κω-Αλικαρνασσού (Bodrum) της 21ης Ιουλίου 2017, αποτελεί συνέχεια του γνωστού χαρτογραφημένου στην ξηρά των παραλίων της Μ. Ασίας ρήγματος Akyaka-Gokova της περιφέρειας Μούγλα (Mugla)».
 
Top