10. Η καλύτερη ώρα για φαστ φουντ 


Η καλύτερη στιγμή για να πάτε σε ένα εστιατόριο φαστ φουντ, είναι τις ώρες που έχει πολύ κόσμο, δηλαδή από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Συνήθως, είναι δύσκολο να βρείτε τραπέζι, αλλά εκείνη την ώρα σερβίρεται το πιο φρέσκο φαγητό. 

9. Αν θέλετε φρέσκες τηγανιτές πατάτες, παραγγείλτε τες χωρίς αλάτι. 

Οι τηγανιτές πατάτες αλατίζονται αμέσως μόλις τηγανιστεί ολόκληρη η μερίδα, οπότε το προσωπικό θα αναγκαστεί να φτιάξει μια καινούργια μερίδα μόνο για εσάς. 

8. Η μυρωδιές από την κουζίνα είναι μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ. 



Όταν περνάτε έξω από ένα εστιατόριο φαστ φουντ, είναι δύσκολο να αντισταθείτε στις ωραίες μυρωδιές. Αυτό συμβαίνει για κάποιον λόγο. Πολλά εστιατόρια προσπαθούν να κάνουν τη μυρωδιά από την κουζίνα να φτάνει στους πελάτες. Κάποια μαγαζιά αφήνουν επίτηδες την πόρτα της κουζίνας ανοιχτή. 

7. Η Coca cola είναι πιο φθηνή από το τσάι, γιατί ανοίγει την όρεξη. 

Στα εστιατόρια φαστ φουντ τα αναψυκτικά είναι συνήθως πιο φθηνά από το τσάι. Αυτό συμβαίνει, επειδή θέλουν να κάνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν περισσότερα αναψυκτικά: είναι αδύνατον να ικανοποιήσουμε την δίψα μας με ένα γλυκό αναψυκτικό. Επίσης, το διοξείδιο του άνθρακα ανοίγει την όρεξη. 

6. Οι τηγανιτές πατάτες περιέχουν 19 συστατικά. 

Η τέλεια γεύση των τηγανιτών πατατών, επιτυγχάνεται με την ανάμειξη 19 συστατικών. Οι πατάτες είναι το βασικό. Τα άλλα 18 είναι λίπη, πρόσθετα και συστατικά που βελτιώνουν τη γεύση. 

5. Δεν είναι καλή απόφαση να είστε πρωινό πουλί. 

Μην πηγαίνετε στα εστιατόρια φαστ φουντ αμέσως μόλις ανοίξουν, γιατί εκείνη την ώρα καθαρίζουν τον εξοπλισμό της κουζίνας με πολύ δυνατά χημικά, που μπορεί να μείνουν πάνω στα μηχανήματα και τους πάγκους και το πρωί να πάνε ακριβώς πάνω στο φαγητό σας. 

4. Τα φαστ φουντ σήμερα έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με 30 χρόνια πριν. 

Σήμερα έχουν αυξηθεί οι μερίδες φαστ φουντ και κατά συνέπεια και οι θερμίδες τους. Για παράδειγμα, ένα τσίζμπεργκερ περιέχει 75% περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με τον «πρόγονό» του, το 1980. Πριν από 20 χρόνια, οι τηγανιτές πατάτες είχαν 2 φορές λιγότερες θερμίδες. Η πίτσα έχει 70% περισσότερες θερμίδες. 

3. Η ποσότητα ζάχαρης στο μιλκσέικ ξεπερνά 2-3 φορές την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε. 

Το μιλκσέικ είναι ένα από τα πιο κλασικά ροφήματα στα εστιατόρια φαστ φουντ. H καθημερινή ποσότητα ζάχαρης που πρέπει να καταναλώνουμε είναι περίπου 30 γραμμάρια, ενώ μόνο ένα μιλσέικ περιέχει 90 γραμμάρια ζάχαρης. 

2. Όλα είναι πιο νόστιμα, όταν τα τρώμε με τα χέρια μας. 

Ξέρετε γιατί δεν υπάρχουν πιρούνια και μαχαίρια στα εστιατόρια φαστ φουντ; Μια πιθανή απάντηση είναι ότι όταν ένας άνθρωπος τρώει με τα χέρια του, απολαμβάνει πιο πολύ το φαγητό και κατά συνέπεια τρώει περισσότερο. 

1. Τα αναψυκτήρια είναι πολύ βρώμικα. 

Τα αναψυκτήρια καθαρίζονται πολύ δύσκολα. Απλά φανταστείτε πόσα βακτήρια και μικρόβια υπάρχουν εκεί. Το περιβάλλον γεμάτο ζάχαρη που υπάρχει, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για τα μικρόβια.
 
Top