«Υπνική άπνοια» η επίσημη αιτία θανάτου

To φονικό «κοκτέιλ» βρέθηκε σε δείγματα αίματος που είχαν ληφθεί από τη διάσημη ηθοποιό όταν τη μετέφεραν αναίσθητη σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Ίχνη από τρεις τουλάχιστον ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν σε δείγματα αίματος της Κάρι Φίσερ, τα οποία ....είχαν ληφθεί όταν η ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια αεροπορικής πτήσης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η έκθεση του ιατροδικαστή η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και αποδίδει τον θάνατο της «πριγκίπισσας Λέια» του Πολέμου των Άστρων σε υπνική άπνοια και «άλλους απροσδιόριστους παράγοντες», αναφέρει συγκεκριμένα την παρουσία κοκαΐνης, ηρωίνης αλλά και ecstacy στο αίμα της διάσημης σταρ. 

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, στάθηκε αδύνατο να προσδιοριστεί από τους ιατροδικαστές ο ακριβής ρόλος που είχαν οι ουσίες στον θάνατό της, δεδομένου ότι η υγεία της ηθοποιού ήταν ήδη βεβαρυμένη.

Συγκεκριμένα, η Φίσερ πιστεύεται ότι έκανε χρήση κοκαΐνης μόλις τρεις ημέρες προτού υποστεί το καρδιακό επεισόδιο μέσα στο αεροπλάνο, στις 23 Δεκεμβρίου. Στο αίμα της βρέθηκαν ακόμη ίχνη ηρωίνης και MDMA (ecstacy), ωστόσο δεν στάθηκε δυνατό να προσδιοριστεί πότε ακριβώς έκανε χρήση αυτών των ουσιών η ηθοποιός.

Η Φίσερ πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 27 Δεκεμβρίου, τέσσερις ημέρες αφότου έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Φίσερ που αγωνιζόταν για το θέμα της ψυχικής υγείας, είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε με τη διπολική διαταραχή και την εξάρτησή της από την κοκαΐνη. Πέρα από τη δουλειά της στον κινηματογράφο, ήταν επίσης δημοφιλής ως συγγραφέας και κωμικός. Τα απομνημονεύματά της με τίτλο «The Princess Diarist» κυκλοφόρησαν λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Το Γραφείο του Ιατροδικαστή της Κομητείας του Λος Άντζελες πραγματοποίησε τη νεκροψία στις 30 Δεκεμβρίου και τότε διαπιστώθηκε ότι η Φίσερ πέθανε από υπνική άπνοια και «άλλους απροσδιόριστους παράγοντες». Η ηθοποιός έπασχε επίσης από αθηροσκληρωτική καρδιοπάθεια.
 
Top