ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΡΕΨΑΝ ΕΜΟΙΑΖΕ με ...εξωγήινο τερατόψαρο..Τα έχασαν στην κυριολεξία!Παρόλο που πολλοί ερευνητές εξερευνούν τα βάθη
των ωκεανών, η πλειοψηφία των ζώων που ζουν στην θάλασσα ακόμα παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο.
Μερικές φορές πρέπει να περιμένεις το απρόσμενο στον ωκεανό και αυτό κάνει την εξερεύνηση ακόμα πιο διασκεδαστική.
Ρωτήστε τον Jaime Rendon, που ενώ ήταν σε ταξίδι για ψάρεμα κοντά στο Los Cabos του Μεξικό, έπιασε ένα “εξωγήινο ψάρι.” Εκείνος, μαζί με την ομάδα του περνούσαν πολύ ωραία στην βάρκα τους όταν το ταξίδι τους πήρε μία απρόσμενη τροπή. Ένιωσε ένα παράξενο τράβηγμα και έτσι προσπάθησε να δει τι πλάσμα ήταν πιασμένο στο καλάμι του.

Όταν ο Jaime τελικά τράβηξε το πλάσμα πάνω στο σκάφος τους, οι άλλοι αμέσως πίστεψαν ότι πρόκειται για εξωγήινο ψάρι. Όλα αυτά τα χρόνια που ψάρευαν, ποτέ δεν είχαν δει κάτι παρόμοιο.

Το χλωμό του δέρμα ήταν αυτό που τους παραξένευε περισσότερο, αλλά και τα μάτια του. Όταν το κοίταξαν λίγο καλύτερα, κατάλαβαν τι είχαν πιάσει…



Από ότι κατάλαβαν, αυτό το ψάρι δεν ανήκε σε κάποιο σπάνιο είδος. Ήταν ένας καρχαρίας που έπασχε από μία ασθένεια που είχε ως αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή μελανίνης και έτσι το δέρμα του ήταν πολύ άσπρο.

Αποφάσισαν να στείλουν τις φωτογραφίες στο Pacific Shark Research Center ελπίζοντας εκεί να αναγνωρίσουν το είδος του καρχαρία. Όταν τα αποτελέσματα ήρθαν, αποκάλυψαν πως ήταν ένας “πρησμένος” καρχαρίας.



Αυτό το είδος έχει το χαρακτηριστικό πως η κοιλιά τους φαίνεται σαν φουσκωμένη. Όταν νιώθουν πως απειλούνται, καταπίνουν μεγάλες ποσότητες νερού και έτσι πρήζεται το στομάχι τους, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να χωρέσουν στο στόμα του αρπακτικού.



Αφού ο Jaime και οι φίλοι του έριξαν μια ματιά στον καρχαρία που είχαν πιάσει, τον άφησαν γρήγορα να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Είναι απίστευτο το ότι υπάρχουν ακόμα τόσο παράξενα πλάσματα στους ωκεανούς. Μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλο υπάρχει κάτω από την επιφάνεια…






 
Top