ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
  • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Το 2014 η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή αύξησε κατά 50% τα Δημ.Τέλη δίνοντας την υπόσχεση- την οποία μάλιστα επανέλαβε και τηλεοπτικά- ότι το 2016 θα επαναφέρει τα Δημ. Τέλη στα προηγούμενα επίπεδα. Στη συνεδρίαση της 2/5/17 για τα Δ.Τ. η κα Δήμαρχος αρνήθηκε και πάλι να… συμβουλευτεί το ημερολόγιό της, δηλαδή και πάλι δεν επανέφερε τα Δ.Τ. στα προηγούμενα επίπεδα.
-->

Πέρα όμως από την πλάκα, που δικαίως προκαλεί η ¨αμνησία¨ της Δημάρχου, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες τελικά του Νησιού,βρίσκονται σε ολοένα και πιο τραγική κατάσταση. Συνυπολογίζοντας και τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης (αλλά και των με τον ένα ή άλλον τρόπο συνοδοιπόρων της) η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Η επαναφορά των Δ.Τ. στα προηγούμενα επίπεδα, σε συνδυασμό και με άλλες διεκδικήσεις που θα μπορούσε να υποστηρίξει η Δημοτική Αρχή θα ήταν μια,έστω και μικρή, ανακούφιση.
Μεγάλες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που διατηρεί και ενισχύει με την πολιτική της ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, από το οποίο ο λαός βγαίνει πολλαπλά χαμένος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε και ψήφισε την παρακάτω πρότασή της και καλεί όλον τον κόσμο αυτόν να συσπειρωθεί μέσα από τα Συνδικάτα και τις Λαϊκές Επιτροπές, να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα ώστε να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής και σε όλα τα επίπεδα ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής που βιώνουμε. Να μη δέχεται να ζει με ψίχουλα, να μην κάνει θυσίες χωρίς τελειωμό στο όνομα μιας καπιταλιστικής ανάκαμψης, που όταν έρθει θα έχει ως προαπαιτούμενο τα τσακισμένα λαϊκά δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά νοικοκυριά να στηρίξουν και να διεκδικήσουν τις προτάσεις που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.
Αναλυτικά η πρότασή μας στη συνεδρίαση της 2/5/17
1)δραστική μείωση - 50% όσο και η αύξηση που έκανε πριν 2 χρόνια η Δημ. Αρχή με την υπόσχεση πως θα την αποσύρει …
2)Να διεκδικήσουμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες του Δήμου
3)Να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου με φόρο 45% του μεγάλου κεφαλαίου με φορολόγηση τραπεζών, μεγάλων SυpeMarket και μεγάλων επιχειρήσεων.
4)Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους προς τους Δήμους .Να αποδοθούν οι πόροι που θεσμοθετήθηκαν για την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν αποδίδονται .Κατάργηση του Ε.Ν.Φ.Ι.Α και όχι να αποδίδονται στους Δήμους όπως ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε και έτσι να τον μονιμοποιεί ως χαράτσι για το λαό.
5) Απαλλαγή Δ .Τελών και Ε.Ν.Φ.Ι.Α από Α.Μ.Ε.Α και ανέργους και μειωμένα τέλη κατά 50% για πολύτεκνους.

lssalaminas.blogspot.gr 
 
Top