Ο Δήμος Γ Καραϊσκάκη  και η 5η ΕΜΑΚ  ,με απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 "βραβεύτηκαν   για τη  δύσκολη και μεγάλη επιχείρηση διάσωσης  ( 21) αλόγων στο Γάβρογο, τον περασμένο Ιανουάριο .
Υπενθυμίζεται, ότι τα 20 άλογα ,της φυλής Πίνδου ,είχαν εγκλωβιστεί για ένα δεκαπενθήμερο στο χιονισμένο όρος Γάβρογο ,πάνω απο τα Σκουληκαριά Αρτας.
Με πρωτοβουλία τότε του Δημάρχου ,Περικλή Μίγδου  σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου  ,άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ είχαν καταφέρει μετά απο πολύωρη επιχείρηση να προσεγγίσουν και να εντοπίσουν  τα άλογα  με ερπυστριοφόρο όχημα ,να τα ταϊσουν και στη συνέχεια να τα οδηγήσουν σε  ασφαλές καταφύγιο που υπάρχει στο βουνό.

Ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος , παρέλαβε το βραβείο και τον ειδικό έπαινο, την  Πέμπτη 1 Ιουνίου, στην   ειδική Τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017", που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία , για 13η συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY,στο Πάρκο Αναψυχής Ραφήνας Πικερμίου Αττικής .

Το  έργο της διάσωσης των αλόγων κρίθηκε άξιο διάκρισης,καθώς υπερβαίνει την έννοια του καθήκοντος ,αναδεικνύει   την υπεροχή της συνεργασίας  και εστιάζει στην προστασία της άγριας πανίδας , του περιβάλλοντος και της κοινωνίας!

 
Top