Σύμφωνα με έρευνες τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας...
Θα αλλάξουν όμως πολλά περισσότερα στην καθημερινότητά μας, αφού κάποια πράγματα ίσως εκλείψουν μέχρι το 2020.

Και αν για κάποια είναι… αναμενόμενο, για κάποια άλλα πραγματικά θα εκπλαγείτε.

1. Τα CD

Όλο και λιγότεροι άνθρωποι αγοράζουν ακόμα CD. Λίγο η »πειρατεία», λίγο το iTunes έχον αναγάγει τη μουσική σε ένα εντελώς ιντερνετικό προνόμιο. Τα iTunes έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη δεν χρησιμοποιούν αυτά τα γυαλιστερά δισκάκια, αλλά ακούν τη μουσική τους μέσω streaming.

2. Τα PIN και τα μπλοκ επιταγών

Όπως υποστηρίζουν πολλοί, τα καρνέ των επιταγών, αλλά και οι κωδικοί προστασίας των καρτών μας, σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν. Γιατί; Λόγω της ψηφιοποίησης των πληρωμών. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο κακό… Θα φανεί στο μέλλον.

3. Το ουίσκι

Αν αγαπάτε το καλό ουίσκι, αγοράστε όσο περισσότερο μπορείτε τώρα. Όπως λένε οι ειδικοί, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το ουίσκι ωρίμανσης θα είναι εξαιρετικά δυσεύρετο, καθώς η αγορά δεν προλαβαίνει να παράγει την ποσότητα που ζητά η αγορά. Και αυτό γιατί το ουίσκι πρέπει να ωριμάσει μέσα σε βαρέλια για περίπου οκτώ με δέκα χρόνια.

4. Οι αφρικανικοί ελέφαντες και οι ρινόκεροι της Νότιας Αφρικής

Είναι ένα γεγονός που έχει ειπωθεί ξανά, αλλά λίγοι δίνουν τη πρέπουσα σημασία. Ο λόγος της εξαφάνισής τους; Η λαθροθηρία. Μέσα στο 2013 για παράδειγμα, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 35.000 ελέφαντες! Και όλα αυτά για το ελεφαντοστό από τους χαυλιόδοντές τους. Αντίστοιχο το πρόβλημα και με τους ρινόκερους και τα κέρατά τους, που πολλοί υποστηρίζουν πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

5. Η σοκολάτα

Τη λατρεύουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Αποδεικνύουμε την αγάπη μας για την σοκολάτα καθημερινά και η κατανάλωσή της συνεχώς αυξάνεται. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, και με την παραγωγή της, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πτώση. Γι’ αυτό ευθύνονται οι ξηρές καιρικές συνθήκες στη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, που μπορούν να οδηγήσουν στην έλλειψη του κακάο.
 
Top